Hlavní obsah

Šarapovová při debutu ve Fed Cupu vyhrála úvodních deset gamů

Úspěšnou premiéru ve Fed Cupu má za sebou ruská tenisová hvězda Maria Šarapovová. Bývalá světová jednička a čerstvá vítězka Australian Open v sobotu ve čtvrtfinálovém utkání elitní skupiny v Izraeli porazila Tziporu Obzilerovou 6:0 a 6:4. Šarapovová vyhrála úvodních deset gamů, pak se její cesta k vítězství zkomplikovala, ale nakonec po hodině a 26 minutách slavila první výhru v soutěži.

Článek

Šarapovová tak vyrovnala stav zápasu na 1:1, neboť úvodní dvouhru obhájkyně trofeje ztratily. Domácí Šahar Peerová sice nejprve dostala od Dinary Safinové "kanára", v dalších dvou setech však soupeřku podobně hladce zdolala 6:2 a 6:2.

Slavnou debutantku nerozhodil ani fakt, že šestitisícové bouřlivé publikum v některých fázích zápasu parodovalo její hlasité výkřiky. "Nevadí mi to. Naopak mi to pomůže dostat ze sebe to nejlepší. Miluju hlasité publikum a jeho atmosféru. Pro to hrajeme," uvedla Šarapovová.

Šarapovová se měla poprvé objevit ve Fed Cupu už loni, ale na první kolo ani semifinále nepřijela a ve finále s Itálií pak kvůli potížím s ramenem dělala jen sparingpartnerku.

Francouzské tenistky doplácejí na absenci svých nejlepších hráček Amélie Mauresmové a Marion Bartoliové a po úvodním dnu prohrávají s Čínou 0:2. První bod pro domácí výběr v Pekingu získala Li Na, která smetla osmnáctiletou debutantku v soutěži Alize Cornetovou 6:3, 6:1. Ve druhé dvouhře dala francouzskému týmu naději Virginie Razzanová, která vyhrála nad Šuaj Pcheng první set, v dalších dvou byla ale úspěšnější čínská tenistka.

Přemožitelky českých tenistek z loňské baráže o účast ve Světové skupině Španělky se ujaly vedení 2:0 v Neapoli na půdě finalistek z Itálie. O první bod se postarala Nuria Llagosteraová, jež porazila 7:6, 3:6 a 6:2 Francesku Schiavoneovou. Utkání bylo v třetím setu na několik desítek minut přerušeno, poté co do haly PalaVesuvio začalo zatékat a na kurtu se objevily dvě menší kaluže. Druhý bod pak přidala Anabel Medinaová, jež zvítězila 6:2 a 6:3 nad Flavií Pennettaovou.

Americké tenistky vyrovnaly stav utkání s Německem na 1:1. V kalifornské La Jolle se o to v druhé sobotní dvouhře postarala Ashley Harkleroadová, která po senzační úvodní prohře krajanky Lindsay Davenportové porazila při svém debutu v soutěži Tatjanu Malekovou 6:1 a 6:3.

Dvaadvacetiletá Američanka uštědřila soupeřce její první porážku v pěti fedcupových zápasech.

Fed Cup - čtvrtfinále:
Peking: Čína - Francie 2:0 po prvním dnu
Li Na - Cornetová 6:3, 6:1, Šuaj Pcheng - Razzanová 4:6, 6:3, 6:4.
Ramat Hašaron: Izrael - Rusko 1:1 po prvním dnu
Peerová - Safinová 0:6, 6:2, 6:2, Obzilerová - Šarapovová 0:6, 4:6.
Neapol: Itálie - Španělsko 0:2 po první dvouhře
Schiavoneová - Llagosteraová 6:7 (4:7), 6:3, 2:6, Pennettaová - Medinaová 2:6, 3:6.
La Jolla: USA - Německo 1:1 po prvním dnu
Harkleroadová - Maleková 6:1, 6:3.

Reklama

Související témata: