Hlavní obsah

Ruské tenistky postoupily do semifinále Fed Cupu

PRAHA

Ruské tenistky postoupily přes Izrael do semifinále Fed Cupu. Nedostižný náskok 3:1 v utkání s domácím výběrem v Ramatu Hašaron zajistily obhájkyním trofeje před závěrečnou čtyřhrou výhry Marie Šarapovové a Anny Čakvetadzeové v nedělních dvouhrách.

Článek

Do vedení 2:1 poslala Rusko v prvním duelu Šarapovová, která vyhrála i svůj druhý zápas ve Fed Cupu. Jedničku domácího týmu Šahar Peerovou smetla z kurtu po výhře dvakrát 6:1. Rozhodující postupový bod poté přidala Čakvetadzeová, která nahradila Dinaru Safinovou. Sedmá hráčka světa porazila Tziporu Obzilerovou 6:4 a 6:2.

Poprvé v historii se mezi nejlepší čtyři týmy kvalifikovaly Číňanky, jejichž soupeřem byla v Pekingu Francie bez největších hvězd Amélie Mauresmové a Marion Bartoliové. Domácí tenistky sice vedly po prvním dnu už 2:0, v nedělních dvouhrách se ale Francouzkám podařilo vyrovnat a musela rozhodnout čtyřhra. V ní ovšem nepřipustil zvrat jeden z nejlepších párů světa Jen C', Čeng Ťie a díky dvousetové výhře nad Nathalií Dechyovou a Virginií Razzanovou získal třetí vítězný bod.

V nejkratším možném počtu zápasů si postup do semifinále v utkání s loňskými finalistkami z Itálie zajistily Španělky. Přemožitelky českých tenistek z loňské baráže o účast ve Světové skupině poslala do vedení 3:0 Anabel Medinová-Garriguesová, když dnes ve třetí dvouhře v Neapoli porazila domácí Francesku Schiavoneovou 6:4 a 6:1.

Americké tenistky vyrovnaly stav čtvrtfinálového utkání s Německem na 1:1. V kalifornské La Jolle se o to v druhé sobotní dvouhře postarala Ashley Harkleroadová, která po senzační úvodní prohře krajanky Lindsay Davenportové porazila při svém debutu v soutěži Tatjanu Malekovou 6:1 a 6:3. Dvaadvacetiletá Američanka uštědřila soupeřce její první porážku v pěti fedcupových zápasech.

Nedělní program v USA měl začít v 19:30 SEČ, ovšem kvůli dešti byla třetí dvouhra posunuta na neurčito.

Fed Cup - čtvrtfinále:
Peking: Čína - Francie 3:2
Li Na - Razzanová 6:4, 2:6, 4:6, Jen C' - Dechyová 3:6, 2:6, Jen C', Čeng Ťie - Dechyová, Razzanová (Fr.) 7:5, 7:6 (7:5).
Ramat Hašaron: Izrael - Rusko 1:3 po dvouhrách
Peerová - Šarapovová 1:6, 1:6, Obzilerová - Čakvetadzeová 4:6, 2:6.
Neapol: Itálie - Španělsko 2:3
Schiavoneová - Medinová-Garriguesová 4:6, 1:6, Erraniová - Domínguezová 5:7, 6:4, 6:0, Garbinová, Erraniová - Llagosteraová, C. Suárezová 6:4, 6:3.
La Jolla: USA - Německo 1:1 po prvním dnu
Harkleroadová - Maleková 6:1, 6:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články