Hlavní obsah

Čeští tenisté přijeli do Ostravy porazit Belgii

Vladimír KolářPrávo

Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Lukáš Dlouhý, Pavel Vízner a nehrající kapitán Jaroslav Navrátil. Kompletní český tenisový tým přijel do Ostravy zvítězit nad Belgií v I. kole Světové skupiny Davisova poháru. Hrát se bude od pátku do neděle v ČEZ Areně.

Článek

Po letech, kdy los přisoudil Čechům v prvním kole velmi těžkého soupeře a pak museli hrát o záchranu, jsou vyhlídky velice dobré. Navrátilův tým je jasným favoritem. „Doufám, že v Ostravě podáme lepší výkon než před rokem proti USA a vyhrajeme. V této chvíli je pro mne nejdůležitější, že všichni nominovaní tenisté jsou zdrávi a mají formu,“ prohlásil po příjezdu do dějiště utkání nehrající kapitán Jaroslav Navrátil.

Zatímco před rokem se v Ostravě hrálo na antuce, nyní leží na podlaze ČEZ Areny taraflex. „Je to tentýž povrch dvorce, na němž jsme na podzim porazili Švýcarsko. Byla to tehdy dobrá volba,“ podotknul Berdych, jednička týmu. „Souhlasím, na taraflexu se i já cítím výborně,“ přidal se druhý hráč do dvouher Štěpánek.

Čeští tenisté berou roli favorita s rozvahou. „Davisův pohár je zvláštní soutěž často s nečekanými výsledky. Uvědomujeme si to, a proto půjdeme do toho na sto procent, abychom získali potřebné tři body,“ slíbil Berdych a Štěpánek souhlasně kýval hlavou. „Belgičanům chybí jejich nejlepší hráč Malisse. Jsou tím oslabeni. S ním by byl tým jednoznačně silnější,“ řekl Štěpánek, hrdina podzimního vítězného utkání se Švýcary v pražské Sazka Areně.

Z belgického týmu je nejlepším na světovém žebříčku Rochus

Z belgického týmu, který dorazil do Ostravy rovněž včera, je nejlépe postaveným hráčem na světovém žebříčku Oliver Rochus. Berdych s ním má vyrovnanou bilanci utkání 2:2. „Já na statistiky moc nedám, ale pamatuji si, že jsem ho porazil v posledních dvou našich utkáních, což je dobré,“ řekl momentálně nejlepší český tenista.

Čeští daviscupoví reprezentanti už včera v Ostravě trénovali. Byli hosty v hale NH Ostrava v Komenského sadech, dvorec v ČEZ Areně budou mít oba týmy k dispozici ode dneška. „Nálada je skvělá, některé od smíchu už pobolívá bránice a břišní svaly,“ culil se Vízner, jeden z nejlepších deblistů na světě.

Reklama