Hlavní obsah

Slovenský tisk chválí výkon tenistek proti Češkám navzdory prohře

BRATISLAVA

Slovenské tenistky si navzdory víkendové prohře s českým týmem 2:3 v prvním kole Světové skupiny II Fed Cupu vysloužily uznání tisku. Slovenské deníky dnes ocenily, že hráčky před brněnským publikem příjemně překvapily svým výkonem i bez své jedničky Daniely Hantuchové.

Článek

Podle listu Nový čas slovenské hráčky "šokovaly Brno", když bojovaly o každý míček a "padly" až v závěrečné čtyřhře. Deník připomněl, že loni utrpěly Slovenky i s Hantuchovou v Bratislavě od českých reprezentantek "popravu" 0:5.

Deník Šport zdůraznil, že Slovenky budou muset i přes těsnou prohru bojovat o záchranu v druhé nejlepší světové osmičce. Vyzdvihl výkon české jedničky Nicole Vaidišové, kterou označil po jejím vítězství v obou dvouhrách a příspěvku v rozhodujícím deblu za domácí hrdinku.

"I bez Hantuchové mohly slovenské tenistky nad Češkami vyhrát," zdůraznil deník Sme. Víkendové zápasy podle listu nabídly tenis s infarktovou koncovkou. Slovenky se bez Hantuchové překonávaly a měly na dosah překvapení, napsalo Sme.

Deník Pravda si posteskl nad tím, že slovenské tenistky často přicházejí o body v deblu. "Rozhodující čtyřhry Slovenkám nevycházejí," konstatoval list s připomínkou, že slovenské hráčky dosud vyhrály pouze jedinou z celkem sedmi čtyřher, které v poháru odehrály.

Reklama

Související témata: