Hlavní obsah

Belgičané mají z Čechů strach, může jim prý patřit Davis Cup

BRUSEL

Belgičtí tenisté budou do zápasu prvního kola Davisova poháru s Českou republikou v pátek v Ostravě vstupovat s pořádné nízkým sebevědomím. Alespoň podle komentářů belgického tisku. Belgičtí novináři dokonce český tým považují za budoucí vítěze této prestižní trofeje.

Článek

"Češi jsou potenciální vítězové. S Tomášem Berdychem a Radkem Štepánkem je to zatraceně silné mužstvo," píše internetový server 7sur7 a upozorňuje, že oba Češi jsou schopni zahrát dvouhry i čtyřhru na nejvyšší světové úrovni.

Proti nim bude stát trojice belgických hráčů Olivier Rochus, jemuž v současnosti patří 56. místo světového žebříčku, Kristof Vliegen, který je na 105. místě, a Steve Darcis, jenž poskočil na 83. místo.

Členem týmu je sice i belgický dvacetiletý Ruben Bemelmans (413. místo ATP), ale ten do hry prý s největší pravděpodobností nenaskočí. "Ruben představuje budoucnost belgického tenisu. Chceme tak ukázat mladým, že když budou vytrvale pracovat, mohou být také vybráni," říká belgický kapitán Julien Hoferlin.

Belgie bez Malisse

Hoferlin rovněž připomíná poslední zápas českého týmu v Davisově poháru, kdy čeští tenisté v baráži vyřadili Švýcary v čele se světovou jedničkou Rogerem Federerem. Sice prohráli v uplynulém ročníku v prvním kole s týmem USA, ale belgický kapitán připomíná, že to byl budoucí vítěz.

Své svěřence však Hoferlin nezatracuje. Vliegen, který je tradiční belgickou oporou ve dvouhře, se prý letos může dostat do světové padesátky, pokud bude pokračovat v současných výkonech. Rochus se údajně zase musí zbavit myšlenek na své problémy s ramenem. Darcis má na to pohybovat se mezi 50. a 70. místem světového žebříčku, ale musí to letos potvrdit.

Belgičanům ovšem v prvním kole chybí zkušený Xavier Malisse, který se po zranění propadl až do druhé stovky světového žebříčku. Před reprezentací dal přednost obhajobě titulu na turnaji v americkém Delray Beach.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori