Hlavní obsah

Berdych: Problémy jsem rychle vyřešil

Marek BurkertSport.czPrávo

Za hodinu a čtyřicet osm minut se český tenista Tomáš Berdych v zápase prvního kola Davis cupu vypořádal s Belgičanem Vliegenem a zajistil svému týmu první bod. Před zápasem přitom čekal, že jeho soupeř bude klást větší odpor. „Na kurtu to opravdu bylo bez problémů,“ přiznal po zápase Berdych. Zároveň si pochvaloval zvolení povrchu. „Taraflex byl určitě dobrou volbou.“

Článek

Vypadalo to, že jste si na Vliegena extrémně věřil a soupeř se zdál poražený už předem. Bylo to tak?

Všichni to viděli. Na kurtu to opravdu bylo bez problémů. Příprava na zápas byla celý týden dobrá, forma mi nikam neodešla. Jsem rád, že jsem nemusel hrát moc dlouho.

Za velkou zbraň vašeho soupeře byl považován servis, ale ten se mu moc nedařil. Čekal jste, že to pro vás bude taková procházka?

Asi hrálo roli, že jsem s ním měl pozitivní bilanci 4:0, takže to mohl mít v hlavě. V Davis cupu statistiky moc roli nehrají, ale tentokrát se potvrdily. Z jeho strany jsem ale čekal mnohem větší tlak na podání.

V závěru jste neproměnil šest mečbolů. Nelekl jste se trochu, že tím dáváte Vliegenovi šanci na zvrat?

Za jasného stavu se tenista kolikrát psychicky uvolní a dovolí si zahrát míče, které by si jinak netroufl. Kdyby se mu v té desáté hře třetí sady povedl brejk, tak by to asi nebylo nic příjemného pro moji psychiku. Já si ale celý zápas držel slušný standard. Nedělal jsem chyby u lehkých míčů, takže nějaké zaváhání asi přijít muselo. Já nehrál tak excelentně a Kristof tak špatně, aby nějaký problém nepřišel. Jenže já to rychle vyřešil a bod je v kapse.

Po prvním zápase se zdálo, že povrch taraflex byl stejně jako proti Švýcarům dobrou volbou.

To určitě. My jsme měli jediný problém, že jsme v neděli trénovali v jiné hale, kde byl starý povrch a balóny lítaly mnohem rychleji. Takže se nám po přechodu do ČEZ Arény zdál taraflex trochu pomalý. Ale vyrovnali jsme se s tím velice rychle. Je to stejné jako v Praze proti Federerovi.

Při zápase vás povzbuzovala i přítelkyně Lucie Šafářová. Kolik jste vlastně rozdal vstupenek známým a kamarádům?

Asi tak 40, možná 45. Tolik lístků jako Radek Štěpánek jsem určitě nerozdal. Ten jich potřeboval dvakrát tolik.

Reklama