Hlavní obsah

Radwaňská a Craybasová si v Pattayi zahrají o druhý titul

PATTAYA

O druhý titul v kariéře budou ve finále tenisového turnaje v Pattayi usilovat Polka Agnieszka Radwaňská i Američanka Jill Craybasová. Nejvýše nasazená Radwaňská v sobotním semifinále smetla z kurtu Rusku Jekatěrinu Byčkovovou po setech 6:1 a 6:1. Tenistky strávily na dvorci pouhých 54 minut.

Článek

Radwaňská ve svém třetím finále v kariéře vyzve o patnáct let starší Craybasovou, která si také snadno poradila s Akgul Amanmuradovovou z Uzbekistánu. Vítězka nedělního duelu získá šek na 25 tisíc dolarů.

Finále čtyřhry se třemi českými tenistkami turnaj v Paříži neuvidí. Druhý nasazený pár Květa Peschkeová, Katarina Srebotniková před sobotním semifinálovým duelem se sestrami Bondarenkovými odstoupil ze soutěže kvůli zranění pravého kolena slovinské tenistky. Čerstvé vítězky Australian Open Katerynu a Aljonu Bondarenkovy čeká ve finále nenasazená dvojice Eva Hrdinová s Vladimírou Uhlířovou.

České hráčky budou vedle prémie 30 000 dolarů usilovat o svůj první, respektive druhý titul. Uhlířová si po roce zopakuje finále pařížského deblu, když loni podlehla v boji o titul spolu s Gabrielou Navrátilovou Caře Blacková a Liezel Huberové.

Pattaya - ženy:
Dvouhra - semifinále:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Byčkovová (Rus.) 6:1, 6:1, Craybasová (7-USA) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:4, 6:0.
Paříž - ženy:
Čtyřhra - semifinále:
A. Bondarenková, K. Bondarenková (3-Ukr.) - Peschkeová, Srebotniková (2-ČR/Slovin.) bez boje.

Reklama