Hlavní obsah

Radwaňská v Pattayi podruhé v kariéře vyhrála turnaj WTA

PATTAYA

Polská tenistka Agnieszka Radwaňská vybojovala v Pattayi druhý turnajový triumf na okruhu WTA v kariéře. Osmnáctiletá hráčka potvrdila v Thajsku roli největší papírové favoritky a v nedělním finále porazila o patnáct let starší Jill Craybasovou z USA.

Článek

Obě soupeřky hladce získaly po jednom setu a ve třetím znovu ke snadné výhře mířila krakovská rodačka. Vedení 5:1 ale nevyužila a americkou protivnici, jež rovněž usilovala o druhý primát v životě, nakonec udolala až v tie-breaku.

Radwaňská, čtvrtfinalistka letošního Australian Open, tím napodobila svůj loňský triumf ze Stockholmu a vedle trofeje si připsala na konto i 25 650 dolarů. Na kontě má z loňska i jeden deblový titul, který vybojovala společně se svojí sestrou Urszulou v Istanbulu.

Čakvetadzeová potvrdila výhrou v Paříži pozici turnajové jedničky

Ruská tenistka Anna Čakvetadzeová získala na halovém turnaji v Paříži svůj sedmý titul na okruhu WTA. Vítězstvím 6:3, 2:6, 6:2 nad Agnes Szavayovou z Maďarska dnes potvrdila pozici turnajové jedničky. Díky finálové výhře si připíše na své konto 95.000 dolarů.

Dvacetiletá Ruska si tak spravila chuť po nevydařeném Australian Open, kde vypadla už ve třetím kole s krajankou Marií Kirilenkovou. O rok mladší Szavayová úspěšné účinkování v Paříži k zisku třetího titulu nedovedla.

O titul bojovaly také české deblistky Eva Hrdinová s Vladimírou Uhlířovou, které ve finále nestačily na ukrajinské sestry Katerynu a Aljonu Bondarenkovy. Vítězky Australian Open letos ještě nepoznaly porážku.

PATTAYA
Dvouhra - finále:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Craybasová (7-USA) 6:2, 1:6, 7:6 (7:4).
PAŘÍŽ
Dvouhra - finále:
Čakvetadzeová (1-Rus.) - Szavayová (7-Maď.) 6:3, 2:6, 6:2.
Čtyřhra - finále:
K. Bondarenková, A. Bondarenková (3-Ukr.) - Hrdinová, Uhlířová (ČR) 6:1, 6:4.

Reklama

Související témata: