Hlavní obsah

Navrátil: Do Ruska pojedeme radši

ko, bumPrávo

Moskevská tenisová bitva udělala nehrajícímu kapitánovi Jaroslavu Navrátilovi radost. Než vyjet do Bělehradu čelit Novaku Djokovičovi s Janko Tipsarevičem, tak to už je pro něj přijatelnější cesta do Ruska.

Článek

„Cítíme větší šanci, ale stejně to bude strašlivě těžké,“ uvědomuje si kapitán. Zahrát si v Srbsku Navrátila moc nelákalo. „To by byl tvrdý ořech. Navíc v deblu mají vynikajícího Zimonjiče. Rusové ve čtyřhře nemají tak dobrý pár,“ cítí šanci. Ovšem Berdych i Štěpánek mají jiný názor. „Radši by brali Srby. Říkali mi to v sobotu na společné týmové večeři,“ prozrazuje Navrátil.

Štěpánek bude mít proti Rusku šanci na odvetu. Před pěti lety v Ostravě prohrál s Južným i Davyděnkem dva pětisetové zápasy. „Když chceme jít dál, nezbývá než je porazit ,“ říká Štěpánek.

„Předpokládám, že Rusové nás pozvou na pomalý tvrdý povrch kvůli Južnému,“ uvažuje Navrátil, který má o nominaci jasno. „Stále počítám do týmu s Martinem Dammem, ale ostravská parta se měnit nebude. Doufám, že se nikdo nezraní.“ Členům týmu se už vyřizují víza do Ruska.

A jaký mají Berdych se Štěpánkem nejbližší program? „Čtyři či pět turnajů. My s Tomášem jedeme do Rotterdamu, pak do Dubaje a odtud do Ameriky, Radek letí do Ameriky rovnou,“ hlásí Navrátil.

Reklama