Hlavní obsah

Ruští tenisté připravují na souboj s českým týmem antuku

MOSKVA

Ruský daviscupový tým, který bude v dubnu soupeřem českých tenistů ve čtvrtfinále Světové skupiny, s největší pravděpodobností zvolí jako povrch antuku. Zároveň počítá nehrající kapitán Šamil Tarpiščev s nominací antukového specialisty Igora Andrejeva.

Článek

Utkání budou Rusové pořádat v moskevské aréně Lužniki, která pojme 6000 diváků. Rusko neprohrálo domácí zápas Davisova poháru od roku 1995. "Naučil jsem se ale nikoho nepodceňovat. Rok od roku je každý zápas těžší," upozornil kapitán, jenž od roku 2002 stihl třikrát vyhrát Fed Cup a dvakrát Davisův pohár.

O postup do semifinále se Rusové s Čechy utkají 11. až 13. dubna. Tarpiščevův celek postoupil z prvního kola přes Srby, kteří doplatili na zdravotní indispozici své hvězdy Novaka Djokoviče, tým kapitána Jaroslava Navrátila vyřadil Belgičany. Na antuce hráli čeští tenisté v Davis Cupu naposledy před rokem a v Ostravě podlehli v prvním kole Spojeným státům americkým, s Ruskem se na stejném povrchu a místě utkali rovněž neúspěšně v roce 2003.

Tarpiščev se rovněž vyjádřil k utkání Fed Cupu, kde má více možností pro výběr hráček i povrchu. "Pokud nastoupíme s Kuzněcovovou, zvolíme antuku, pokud se Šarapovovou, tak se bude hrát na tvrdém povrchu," oznámil v pondělí novinářům. Rusky čeká v semifinále tým USA.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články