Hlavní obsah

Ulihrach žalobu na ATP nepodá

PRAHA

Tenista Bohdan Ulihrach se s tenisovou organizací ATP soudit nebude. Jeho právní zástupce se s představiteli ATP dohodl na blíže nespecifikovaném finančním vyrovnání a hráč může na patnácti turnajích využít žebříčkové postavení, které měl loni v říjnu, odkdy nemohl hrát.

Foto: archiv

Bohdan Ulihrach.

Článek

"Ano došlo k dohodě. Ulihrach je podporován po určitou dobu ATP, aby se mohl vrátit. Případ je uzavřen a soudit se nebudeme," potvrdil Ulihrachův právní zástupce Jiří Balaštík. Podle něj jednání proběhla velice rychle a v podstatě již před čtrnácti dny dospěla k závěru.

Zástupci ATP v květnu Ulihracha potrestali dvouletým zákazem činnosti za nález nandrolonu z Moskvy v říjnu 2002. Na základě zjištění, že zakázané látky obsahovaly podpůrné preparáty podávané hráčům oficiálními fyzioterapeuty ATP, však byl trest v plné výši zrušen. Ulihrach kvůli tomu nehrál devět měsíců.

"Dohodli jsme se, ale detaily po mně nechtějte, to je součástí dohody," řekl deníku Blesk osmadvacetiletý tenista. Výši finančního odškodnění pro hráče neprozradil ani Balaštík.

Problém v pravidlech

Ulihrach může na patnácti turnajích v průběhu příštích dvanácti měsíců použít své postavení na žebříčku pro nasazování do turnajů z října 2002, kdy byl na 79. místě. "Prvním turnajem, kam jsem se přihlásil díky chráněnému žebříčku a kam jsem to hlavně stihl, protože přihlášky se posílají šest týdnů předem, je US Open," prozradil momentálně 166. hráč světa. ATP se mu snaží pomáhat třeba i při získávání divokých karet do soutěží.

Podle Balaštíka není správné tvrdit, že ATP pochybila. Stále totiž není jednoznačně prokázán původ zakázané látky. "Vše je založeno na nepřímých důkazech. Je to něco zcela mimořádného. Vidím spíše problém v dopingových pravidlech," domníval se právník. "V rámci tvrdý regulí postupovalo ATP korektně. Postavili se k tomu správným způsobem," doplnil Balaštík.

Příští týden se Ulihrach objeví na challengeru v San Marinu, pak se přesune do Ameriky a bude hrát Long Island a US Open.

Reklama