Hlavní obsah

Čtvrtý italský tenista dostal trest za sázky

LONDÝN

Za sázení na tenis byl potrestán už čtvrtý italský hráč. Giorgio Galimberti nesmí hrát sto dní a navíc musí zaplatit pokutu 35 tisíc dolarů. Vedení mužského okruhu ATP v pondělí oznámilo, že jednatřicetiletý hráč sázel od června 2003 do ledna 2006, neuvedlo však, zda se sázky týkaly i jeho vlastních zápasů.

Článek

Galimberti se dokázal prosadit především ve čtyřhře, v níž získal v roce 2004 titul v Miláně. Dvakrát si ještě zahrál deblové finále na italských turnajích ATP. V současnosti je v deblovém žebříčku až na 590. místě a v singlovém pořadí na začátku druhé tisícovky.

V závěru loňského roku byli kvůli sázkám na tenis potrestáni zákazem činnosti a pokutami jeho krajané Potito Starace, Daniele Bracciali a Alessio Di Mauro. Všichni tři sázeli na cizí zápasy.

"Každý, kdo je spojen s ATP, musí dodržovat pravidla. Zvláště ta, která mají chránit náš sport. Budeme dál postihovat každého, u koho se prokáže, že je nedodržuje," komentoval potrestání Galimbertiho místopředseda ATP Gayle David Bradshaw.

Reklama