Hlavní obsah

Sampras deklasoval v exhibici Haase

SAN JOSE

Bývalý nejlepší tenista světa Pete Sampras znovu dokázal, že by se ani v šestatřiceti letech neztratil na profesionálním okruhu. Vítěz čtrnácti grandslamových turnajů porazil v pondělní exhibici v San Jose 6:4, 6:2 Němce Tommyho Haase a po loňské výhře nad Rogerem Federerem si připsal druhý úspěch proti aktivnímu hráči.

Článek

Sampras, jenž už je více než pět let v tenisovém důchodu, podle agentury AP předváděl údery jako v dobách své největší slávy a občas přiváděl Haase k zoufalství. "Měj aspoň trochu slitování, Pete," křičel Němec přes kurt na svého soupeře, když ukončil druhou hru druhé sady dvěma esy za sebou.

Sedminásobný wimbledonský vítěz si po zápase mírně zažertoval s téměř devíti tisíci diváky, když ještě na kurtu odpovídal na tradiční otázku, zda neuvažuje o plnohodnotném návratu k tenisu. "Tak jo, řeknu vám to. Kvůli fanouškům se vrátím," prohlásil dlouholetý nejlepší hráč světového žebříčku, jenž ale své příznivce rychle vrátil do reality. "Ne, už vás nebudu škádlit. Jsem šťastný, tak jak to teď je. Comeback by vyžadoval hodně práce, vím, jak je těžké vítězit," uvedl majitel 64 turnajových titulů.

Své vítězství nad aktuálně 26. hráčem světa nepřeceňoval. "Myslím, že Tommy má tenhle týden na práci důležitější věci než zápas se mnou," řekl Sampras na adresu hamburského rodáka, jenž se vrací po operaci ramene a v San Jose je přihlášen do turnaje SAP Open. "Asi jsem dnes nekladl příliš velký odpor," poznamenal Haas sebekriticky.

Jeden z nejlepších hráčů historie Sampras vyhrál během svého exhibičního návratu druhý duel za sebou, loni v listopadu porazil v Asii v posledním utkání třízápasové série svého nástupce na tenisovém trůnu Federera. Oba giganti světového tenisu se znovu utkají 10. března v newyorské Madison Square Garden.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík