Hlavní obsah

Federer chce hrát tenis ještě dlouho, zhruba do pětatřiceti

PETROHRAD

Nejlepší tenista světa Roger Federer chce hrát ještě hodně dlouho. Šestadvacetiletý Švýcar po převzetí sportovního ocenění Laureus prohlásil, že by na kurtech rád vydržel třeba i dalších devět let.

Článek

"Mým cílem je hrát co nejdéle, možná do pětatřiceti," řekl vítěz dvanácti grandslamových titulů. Touží po překonání rekordu Peta Samprase, který na elitních turnajích triumfoval čtrnáctkrát. "Doufal jsem, že tento rekord už letos překonám, ale po porážce na Australian Open se to zdá být těžkým úkolem. Myslím, že pro mě bude dobrý výsledek, když ho vyrovnám," uvedl.

V Melbourne ho v semifinále vyřadil pozdější vítěz Novak Djokovič ze Srbska a pro švýcarského suveréna to bylo velké zklamání. "V první chvíli vás to hodně zasáhne. Druhý den se probudíte a cítíte se o něco lépe, když víte, že jste tomu dal všechno," vzpomínal Federer.

Nyní se chystá znovu zahájit trénink

Dopřál si dva týdny odpočinku a až nyní se chystá znovu zahájit trénink, aby se připravil na březnový turnaj v katarském Dauhá. "Tyhle dva týdny pro mě byla dobrá pauza, protože až do US Open budu mít napilno," vysvětlil.

Má před sebou mimo jiné i antukové Roland Garros, což je jediný grandslamový turnaj, který ještě nevyhrál. "Pochopitelně je to pro mě velký cíl, doufám, že mi neunikne. Slyšel jsem, jak lidé říkají, že je to asi moje poslední šance, ale s tím absolutně nesouhlasím. Myslím, že pokud se mi to letos nepovede, mám pořád před sebou ještě pár let," uvedl Federer.

Reklama