Hlavní obsah

Berdych i Vaněk skončili na turnajích ATP v druhém kole

Český tenista Tomáš Berdych vypadl na turnaji v Rotterdamu v druhém kole. Nad jeho síly byl chorvatský obr Ivo Karlovič, který pátého nasazeného hráče porazil za necelou hodinu a půl dvakrát 6:4. O Berdychově porážce s 208 cm vysokým Chorvatem rozhodla ztráta podání v druhém setu. Karlovič, kterému k vítězství pomohlo 17 es, se díky ní dostal do vedení 3:2 a nabídnutou šanci dotáhl k vítězství.

Článek

Dvaadvacetiletý český tenista ztratil s o šest let starším soupeřem druhý zápas za sebou a má s ním bilanci jedné výhry a dvou proher. Ve čtvrtek se však neopakovala třísetová 157 minut dlouhá bitva z loňského čtvrtfinále v Basileji, kdy v každé sadě rozhodl tie-break.

Ve čtvrtfinále Karlovič nastoupí proti Mischovi Zverevovi, který zaskočil turnajovou trojku Davida Ferrera. Pro německého tenistu to byla první výhra v kariéře nad hráčem z elitní světové desítky.

S turnajem se rozloučil i Nadal

S turnajem s dotací 824 000 eur se v druhém kole rozloučil také druhý nasazený Nikolaj Davyděnko. Čtvrtý hráč světa nestačil na Michaela Llodru z Francie a po čtyřech vítězstvích si s francouzským tenistou připsal první porážku.

Druhý hráč světového žebříčku Rafael Nadal nenaplnil roli největšího favorita a stejně jako další nasazení hráči Berdych, Davyděnko a Ferrer vypadl už v druhém kole. Nad síly trojnásobného vítěze Roland Garros, jenž v Rotterdamu hraje poprvé od vyřazení v semifinále Australian Open, byl 42. hráč světového žebříčku Andreas Seppi. Italský outsider Nadala porazil 3:6, 6:3 a 6:4.

Vaněk se loučí s turnajem v Buenos Aires

Pro Jiřího Vaňka skončilo účinkování na turnaji v Buenos Aires v druhém kole. Český tenista ve čtvrtek sice uštědřil svému ruskému soupeři Igoru Andrejevovi potupného "kanára", nicméně šestý nasazený hráč se radoval z postupu do čtvrtfinále po vítězství 6:1, 0:6 a 6:4.

Devětadvacetiletý Vaněk držel šanci na výhru do deváté sady třetího setu, v níž za stavu 4:4 prohrál podání. Andrejev pak nabídnuté výhody využil k zisku zápasu.

V Dauhá jsou obě favoritky mimo hru 

Už v třetím kole přišel turnaj v Dauhá o dvě nejvýše nasazené tenistky. Na Qatar Open ve čtvrtek vypadla světová dvojka Světlana Kuzněcovová, třetí hráčka žebříčku Ana Ivanovičová ke svému utkání kvůli zranění ani nenastoupila.

Start turnajové jedničky Ivanovičové byl v ohrožení od středy, kdy sice postoupila přes Olgu Govorcovovou, ale v závěru utkání utrpěla zranění kotníku levé nohy. Ačkoli si postižené místo celou noc ledovala, kvůli bolesti mohla na nohu sotva šlápnout a musela se z turnaje odhlásit. Indispozice dvacetileté Srbky pomohla bez boje do čtvrtfinále Agnieszce Radwaňské z Polska.

Ruska Kuzněcovová dnes překvapivě neuhrála ani set proti Rakušance Sybille Bammerové a jedné ze tří matek na okruhu WTA podlehla 3:6 a 6:7.

Další překvapení se zrodilo v duelu Dominiky Cibulkové s šestou nasazenou Američankou Venus Williamsovou. Osmnáctiletá slovenská fedcupová reprezentantka vyřadila vítězku šesti grandslamových turnajů po výhře 6:3 v obou setech a postoupila do čtvrtfinále, v němž bude její soupeřkou Polka Radwaňská.

ROTTERDAM:
Dvouhra - 2. kolo:
Karlovič (Chorv.) - Berdych (5-ČR) 6:4, 6:4, Llodra (Fr.) - Davyděnko (2-Rus.) 6:3, 7:5, Zverev (Něm.) - Ferrer (3-Šp.) 6:2, 7:5, Seppi (It.) - Nadal (1-Šp.) 3:6, 6:3, 6:4.
DAUHÁ:
Dvouhra - 3. kolo:
A. Radwaňská (16-Pol.) - Ivanovičová (1-Srb.) bez boje, Bammerová (15-Rak.) - Kuzněcovová (2-Rus.) 6:3, 7:6 (10:8), Cibulková (SR) - V. Williamsová (6-USA) 6:3, 6:3, Zvonarevová (Rus.) - Safinová (11-Rus.) 7:5, 6:3, Wozniacká (Dán.) - Medinaová (Šp.) 3:6, 7:6 (7:3), 6:3, Jankovičová (3-Srb.) - Sugijamaová (Jap.) 6:1, 6:2, Šarapovová (4-Rus.) - Tanasugarnová (Thaj.) 6:2, 6:2, Li Na (Čína) - Peerová (12-Izr.) 6:1, 6:3.
Čtyřhra - 2. kolo:
Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) - Švedovová, Uhlířová (Rus./ČR) 5:7, 6:4, 10:3.
Čtvrtfinále:
Peschkeová, Stubbsová (3-ČR/Austr.) - Husárová, A. Radwaňská (SR/Pol.) 7:6 (8:6), 6:1.
BUENOS AIRES:
Dvouhra - 2. kolo:
Andrejev (6-Rus.) - Vaněk (ČR) 6:1, 0:6, 6:4, Volandri (8-It.) - Roitman (Arg.) 7:5, 7:5.

Reklama