Hlavní obsah

Štěpánek postoupil v San Jose do semifinále

Český tenista Radek Štěpánek postoupil do semifinále turnaje v San Jose. Ve čtvrtfinálovém duelu porazil čtvrtý nasazený hráč Lu Yen-Hsuna z Tchaj-wanu 6:2 a 7:6. O sedmou finálovou účast na okruhu ATP bude bojovat s držitelem divoké karty Robbym Gineprim, který překvapivě vyřadil nasazenou dvojku Jamese Blakea. Ginepri zvítězil v americkém duelu hladce dvakrát 6:2.

Článek

Štěpánek se v prvním setu rychle dostal do vedení 4:0 a sadu bez potíží získal. V druhém dějství mu však Lu Yen-Hsun kladl mnohem větší odpor a dotáhl set až do tie-breaku. V něm se Štěpánkovi podařilo dostat se do vedení 4:2, a i když nadějný náskok neudržel, nakonec přece jen zvítězil 7:5.

S Gineprim, který je ve světovém žebříčku o 104 míst níže, se Štěpánek utká potřetí v kariéře. Prohrál s ním před pěti lety v Cincinnati, kde se stejně jako v San Jose hrálo na tvrdém povrchu, v roce 2005 ho porazil ve Wimbledonu.

Ginepri oplatil Blakeovi týden starou porážku z Delray Beach, kde jeho semifinálový přemožitel podlehl v boji titul senzaci turnaje Kei Nišikorimu z Japonska. "Tohle byl asi jeden z mých nejlepších zápasů v životě. Celou dobu jsem útočil. Když se cítíte dobře, je mnohem snazší riskovat. Na takovéhle zápasy se člověk těší," uvedl někdejší patnáctý hráč světa Ginepri.

Čermák s Friedlem skončili v Buenos Aires ve čtvrtfinále

Argentinský tenista David Nalbandian poprvé v kariéře postoupil na domácí půdě v Buenos Aires do finále. V sobotu porazil krajana Juana Ignacia Chelu 6:1, 6:2 a o osmý titul v kariéře se utká s dalším Argentincem Juanem Acasusem.

Ve čtyřhře se nedařilo druhému nasazenému páru František Čermák, Leoš Friedl. Čeští tenisté vypadli ve čtvrtfinále s argentinsko-peruánskou dvojicí Agustin Calleri, Luis Horna po setech 5:7 a 2:6.

Llodra je v Rotterdamu ve finále

Do finále turnaje v Rotterdamu se probojovali sousedé z postavení ve světovém žebříčku. Francouz Michael Llodra, kterému patří 58. příčka, si v Rotterdamu zahraje o druhý letošní titul. Soupeřem mu bude 59. tenista světa Robin Söderling ze Švédska, jenž se probojoval do čtvrtého finále v kariéře.

Llodra v dnešním semifinále porazil chorvatského obra Iva Karloviče 7:5 a 7:6. Sedmadvacetiletý Francouz zdolal o rok staršího soupeře, který si ve druhém kole poradil s českou jedničkou Tomášem Berdychem, přestože mu 208 centimetrů vysoký Chorvat nasázel 16 es. Jako první na turnaji dokázal prolomit Karlovičův servis a díky tomu vyhrál první set. Druhou sadu rozhodl tie-break.

Francouzský hráč bude v neděli usilovat o třetí titul v kariéře. V letošním roce zvítězil v lednu v Adelaide.

Ve finále se rodák z Paříže utká se Söderlingem, který si poradil s jeho krajanem Gillesem Simonem 6:2 a 6:1. Švédský tenista se ve svém čtvrtém finále v kariéře pokusí stejně jako jeho soupeř získat třetí titul.

O titul v Dauhá se utká Šarapovová se Zvonarevovou

Turnaj tenistek v Dauhá vyvrcholí ruským finále. Účast v nedělním boji o titul a lukrativní prémii 414 000 dolarů si zajistila pátá hráčka světa Maria Šarapovová a nenasazená Vera Zvonarevová.

Šarapovová pokračuje ve skvělých letošních výkonech. V semifinále v Kataru oplatila Agnieszce Radwaňské porážku z loňského US Open a po setech 6:4 a 6:3 si připsala druhé vítězství nad osmnáctiletou Polkou.

Sobotní výhrou navíc vítězka lednového Australian Open prodloužila letošní sérii neporazitelnosti na okruhu WTA na deset zápasů, když v nové sezóně neztratila ani jedno utkání.

Zvonarevová do finále postoupila poté, co na třetí pokus poprvé v kariéře porazila Číňanku Li Na. Sedmadvacetiletou Rusku čeká boj o první letošní titul.

V nedělním duelu s o sedm let mladší favoritkou si bude chtít spravit chuť po smůle z lednového turnaje v Hobartu, kde také postoupila do finále, ale kvůli zranění k němu nenastoupila. Při tréninku dvě a půl hodiny před zápasem si tehdy poranila kotník a z triumfu se bez boje radovala Řekyně Eleni Daniiliduová.

V Bogotě jsou ve finále Llagosterová a Salerniová

Španělská tenistka Nuria Llagosterová prošla na turnaji v Bogotě z kvalifikace až finále. V boji o druhý titul v kariéře nastoupí proti Maríi Emilii Salerniové z Argentiny. Llagosterovou čeká třetí finále na okruhu WTA v kariéře. Svůj jediný titul získala nynější 114. hráčka světa před třemi lety v Rabatu. Do nedělního finále nastoupí jako favoritka Salerniová, které patří ve světovém žebříčku 88. místo. čtyřiadvacetiletá Argentinka bude usilovat o premiérový titul.

SAN JOSE
Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek (4-ČR) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6:2, 7:6 (7:5), Roddick (1-USA) - Fish (USA) 7:6 (8:6), 1:6, 7:5, Ginepri (USA) - Blake (2-USA) 6:2, 6:2, Garcia-Lopez (Šp.) - Isner (USA) 7:6 (7:4), 6:7 (1:7), 7:6 (13:11).
BUENOS AIRES
Dvouhra - semifinále:
Acasuso (Arg.) - Volandri (8-It.) 4:6, 6:4, 6:4, Nalbandian (1-Arg.) - Chela (Arg.) 6:1, 5:2.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Calleri, Horna (Arg./Peru) - Čermák, Friedl (2-ČR) 7:5, 6:2.
ROTTERDAM
Dvouhra - semifinále:
Söderling (Švéd.) - Simon (Fr.) 6:2, 6:1, Llodra (Fr.) - Karlovič (Chorv.) 7:5, 7:6 (7:4).
DAUHÁ
Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (4-Rus.) - A . Radwaňská (16-Pol.) 6:4, 6:3, Zvonarevová (Rus.) - Li Na (Čína) 3:6, 6:3, 6:3.
BOGOTÁ
Dvouhra - semifinále:
Llagosterová (Šp.) - Jozamiová (Arg.) 6:2, 6:2, Salerniová (Arg.) - Suarezová-Navarrová (Šp.) 3:6, 7:6 (7:3), 6:3.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner