Hlavní obsah

Štěpánek ve finále v San Jose nestačil na Roddicka

Český tenista Radek Štěpánek na turnaji v San Jose třetí titul v kariéře nezískal. Ve finále prohrál s nejvýše nasazeným hráčem Andy Roddickem 4:6 a 5:7. Americký tenista na domácí půdě navázal na předchozí tituly z let 2004 a 2005.

Článek

Štěpánek potvrdil, že v duelech s šestým hráčem světa se mu nedaří. Ve čtyřech dosavadních zápasech s Roddickem pokaždé prohrál.

Rodák z Karviné sice před zápasem získal fanoušky na svou stranu, když na kurt přišel v dresu hvězdy hokejového San Jose Sharks Joea Thorntona, při utkání už se mu tolik nevedlo. Ztratil hned své první podání a úvodní set prohrál 4:6. Druhá ztráta servisu přišla pro daviscupového reprezentanta v nejméně vhodnou dobu. Roddick se díky ní ve velmi vyrovnaném druhém setu dostal do vedení 6:5, nabídnutou šanci plně využil a v následující hře zápas ukončil, jak jinak než esem.

"Na to, abych proti němu měl šanci, podával příliš dobře," citovala Štěpánka agentura Reuters. "Většinou se snažím soupeře vyvést z rytmu, ale dnes jsem na to prostě neměl," dodal.

"Jsem velmi spokojený, celý turnaj jsem odehrál ve skvělé formě. Čím víc hraju, tím jsem lepší," uvedl Roddick, který si připsal první letošní titul, celkově už 24. v kariéře a odnesl si prémii 68 000 dolarů. Štěpánek naopak popáté zůstal těsně pod vrcholem a musel se spokojit s 37 350 dolary.

Voráčová vstoupila do turnaje v Memphisu vítězstvím

Česká tenistka Renata Voráčová postoupila na turnaji v Memphisu do druhého kola. Ve svém úvodním utkání si poradila s Maret Aniovou z Estonska po setech 6:3, 6:7 a 7:6. V dalším zápase narazí čtyřiadvacetiletá hráčka na vítězku zápasu mezi šestou nasazenou Olgou Govorcovovou a Mashonou Washingtonovou.

Na tenisovém turnaji v Dubaji postoupila do druhého kola osmá nasazená Ruska Jelena Dementěvová. Ta musela v prvním setu čelit devíti brejkbolům Švýcarky Patty Schnyderové, ale nakonec v závěru vzala své soupeřce podání a vyhrála 7:5. Ve druhém setu už na kurtu jasně dominovala a nadělila Švýcarce "kanára".

Na turnaji v Dubaji s dotací 1,5 miliónu dolarů se představí také dvě Češky. Nicole Vaidišovou čeká v úvodním kole Japonka Aiko Nakamuraová, Lucii Šafářovou Číňanka Li Na.

Srb Tipsarevič zahájil vítězně turnaj v Záhřebu

Tenisový turnaj mužů v Záhřebu zahájil vítězně osmý nasazený Srb Janko Tipsarevič, jenž postoupil do druhého kola po výhře 6:3, 6:1 nad Němcem Mischou Zverevem. S turnajem se rozloučil také další Němec Rainer Schüttler, jenž nestačil na Itala Simone Bolelliho.

V chorvatské metropoli je největším favoritem domácí Ivan Ljubičič, jenž předloni vyhrál premiérový ročník a loni skončil až ve finále na raketě Marcose Baghdatise.

Francouzský tenista Florent Serra postoupil hladce do druhého kola turnaje v Memphisu, když Brazilci Marcosi Danielovi povolil pouze tři gamy. O postup do čtvrtfinále může bojovat s turnajovou čtyřkou Radkem Štěpánkem, který má v pondělí vzhledem k finálové účasti v San Jose volno.

SAN JOSE:
Dvouhra - finále:
Roddick (1-USA) - Štěpánek (4-ČR) 6:4, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Lipsky, D. Martin (USA) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 7:6 (7:4), 7:5.
MEMPHIS:
Muži: Dvouhra - 1. kolo
Serra (Fr.) - Daniel (Braz.) 6:1, 6:2, Guccione (Austr.) - Kendrick (USA) 7:6 (8:6), 7:6 (7:5).
Ženy: Dvouhra - 1. kolo:
Voráčová (ČR) - Aniová (Est.) 6:3, 6:7(5:7), 7:6 (7:3), Arvidssonová (7-Švéd.) - Brémondová (Fr.) 7:6 (7:3), 5:7, 6:1, Rodinová (Rus.) - Jakimovová (Běl.) 7:5, 6:4, Larcherde Britová (Port.) - Cohenová-Alorová (Fr.) 7:5, 1:0 skreč, Czinková (Maď.) - Pučkovová (Rus.) 6:3, 3:6, 6:4.
ZÁHŘEB:
Dvouhra - 1. kolo:
O. Rochus (Belg.) - Santoro (4-Fr.) 6:3, 2:0 skreč, Koubek (Rak.) - Škugor (Chorv.) 2:6, 7:6 (7:2), 6:0, Tipsarevič (8-Srb.) - Zverev (Něm.) 6:3, 6:1, Bolelli (It.) - Schüttler (Něm.) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - 1. kolo:
Cerretani, Polášek (USA/SR) - Škoch, Levinský (3-ČR) 6:4, 6:3, Kas, Wassen (2-Něm./Niz.) - Cibulec, Pála (ČR) 6:4, 6:4.
DUBAJ:
Dvouhra - 1. kolo:
Dementěvová (8-Rus.) - Schnyderová (Švýc.) 7:5, 6:0, A. Bondarenková (Ukr.) - Kirilenková (Rus.) 3:6, 6:3, 6:2, Safinová (Rus.) - Sfarová (Tun.) 6:1, 6:3.
Čtyřhra - 1. kolo:
Jen C', Čeng Ťie (Čína) - Garbinová, G. Navrátilová (It./ČR) 6:1, 4:6, 10:4.

Reklama

Související témata: