Hlavní obsah

Tlumočník chyboval a Šarapovová chce stavět školu pro malé hráče

MOSKVA

Ruská hvězda Maria Šarapovová plánuje ve Vietnamu postavit tenisovou školu pro malé hráče z chudých rodin. Případní budoucí vietnamští vítězové Wimbledonu pak budou moci za své sportovní začátky poděkovat nejen blonďaté krásce, ale především jejímu místnímu tlumočníkovi.

Článek

Při své loňské návštěvě Vietnamu, kde byla vůbec poprvé, viděla totiž Šarapovová děti místních zemědělců, jak v ovocném sadu chytají hmyz a škůdce do speciálních sítěk na dřevených násadách, které z dálky připomínaly tenisové rakety.

Hráčka se přes tlumočníka zeptala řidiče, proč děti hrají tenis bez míčků. Tlumočník šoférovu odpověď nepřeložil - zřejmě, aby světově proslulou hráčku nepřivedl do rozpaků z jejího omylu. Odpověděl místo toho, že místní lidé jsou příliš chudí a na míčky prostě nemají.

Přibližně o měsíc později přišla do kanceláří Vietnamské tenisové federace obálka z Ruska. V ní byla složka s nadpisem "Plán na vznik tenisového tréninkového střediska Marie Šarapovové". Místní tenisoví činovníci vůbec netušili, o co se jde a situaci vysvětlil až přivolaný tlumočník, který se ke svému profesionálnímu prohřešku přiznal.

Podle ruské agentury RIA Novosti, která se odvolává na vietnamský internetový zpravodajský server Vietnamnet, poslala už dokonce Šarapovová do asijské země svého asistenta, aby s místními úřady dohodl podrobnosti.

Reklama