Hlavní obsah

Štěpánek je v Memphisu v semifinále, Roddick vypadl

Český tenista Radek Štěpánek postoupil do semifinále turnaje v Memphisu poté, co v pátek porazil 7:6 a 6:1 Australana Chrise Guccioneho. Dvoumetrovému rodákovi z Melbourne český hráč oplatil lednovou porážku z dosud jediného vzájemného duelu v semifinále turnaje v Sydney.

Článek

O účast ve druhém finále na okruhu ATP za sebou se v sobotu čtvrtý nasazený Štěpánek utká se Švédem Robinem Söderlingem, který překvapivě vyřadil turnajovou jedničku Američana Andyho Roddicka. Právě s bývalým prvním hráčem světa Štěpánek minulou neděli prohrál boj o titul v San Jose.

Také Söderlingovi se momentálně daří, před týdnem byl ve finále turnaje v Rotterdamu. Devětadvacetiletý Štěpánek nastoupí proti o šest let mladšímu Švédovi počtvrté v kariéře. Dvakrát s ním prohrál, v posledním vzájemném souboji předloni v Hamburku hladce zvítězil.

Söderling dokázal v pátek teprve poosmé v kariéře porazit hráče z elitní desítky světového žebříčku. "Skvěle jsem podával, ale nejen to. Hrál jsem skvěle. Byl to jeden z mých nejlepších zápasů," uvedl.

Davenportová útočí na 55. titul

Ve druhém semifinále se představí šestatřicetiletý švédský veterán Jonas Björkman, jenž zdolal ve třech setech o polovinu mladšího Američana Donalda Younga, který v tie-breaku třetí sady neproměnil mečbol. Björkmanovým soupeřem bude Belgičan Steve Darcis, který nedávno uhrál v Davisově poháru v Ostravě proti české reprezentaci jediný bod svého týmu.

Už čtvrtý titul po návratu po mateřské pauze může získat bývalá světová jednička Lindsay Davenportová. Čtvrtá nasazená Američanka hladce porazila v semifinále hráčku z kvalifikace Marinu Erakovicovou z Nového Zélandu a v sobotu nastoupí proti Bělorusce Olze Govorcovové, která si zahraje ve finále poprvé v životě. Naproti tomu Davenportová může získat už 55. titul.

Acapulco: Benešová s Cetkovskou ve finále čtyřhry

Týden po vítězství v Bogotě si česká tenistka Iveta Benešová zahraje o titul ve čtyřhře také na turnaji v mexickém Acapulku.

Pětadvacetiletá hráčka, která v Kolumbii triumfovala s Američankou Bethanií Mattekovou, v pátku spolu s další fedcupovou reprezentantkou Petrou Cetkovskou zdolala v semifinále italskou dvojici Maria Elena Camerinová, Flavia Pennettaová. O titul se nejvýše nasazený pár utká se Španělkami Nurií Llagosteraovou-Vivesovou a Marií-José Martínezovou-Sánchezovou.

Druhé finále za sebou si v Acapulku zahraje také hlavní favorit mužské dvouhry Argentinec David Nalbandian, který před týden zvítězil v Buenos Aires. Jeho soupeřem v boji o titul mohl být opět krajan José Acasuso, ten však v pátek prohrál s turnajovou šestkou Španělem Nicolasem Almagrem. Nalbandian vyřadil předloňského vítěze turnaje Luise Hornu z Peru.

Také v ženské finále je favoritka číslo jedna. Italka Flavia Pennettaová bude čelit nasazené dvojce Alize Cornetové z Francie, která se probojovala do prvního finále v kariéře. V Acapulku ještě neztratila ani set.

MEMPHIS:
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek (4-ČR) - Guccione (Austr.) 7:6 (7:4), 6:1, Söderling (8-Švéd.) - Roddick (1-USA) 7:6 (8:6), 6:3, Björkman (Švéd.) - Young (USA) 1:6, 6:2, 7:6 (8:6).
Semifinálové dvojice:
Štěpánek - Söderling, Björkman - Darcis (Bel.).
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Davenportová (4-USA) - Erakovicová (N. Zél.) 6:0, 6:3.
ACAPULCO:
Muži:
Dvouhra - semifinále:
Nalbandian (1-Arg.) - Horna (Peru) 7:5, 6:1, Almagro (6-Šp.) - Acasuso (Arg.) 6:4, 3:6, 7:5.
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Pennettaová (1-It.) - Kanepiová (7-Est.) 6:4, 6:2, Cornetová (2-Fr.) - Craybasová (USA) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
Benešová, Cetkovská (1-ČR) - Camerinová, Pennettaová (It.) 3:6, 6:3, 10:6.

Reklama

Související témata: