Hlavní obsah

Luzzi je pátým italským tenistou potrestaným za sázení

LONDÝN

Federico Luzzi se stal pátým italským tenistou potrestaným za sázení. Vedení ATP mu v pátek na 200 dní zastavilo činnost a navíc musí zaplatit pokutu 33 tisíc eur (přes 800 tisíc korun). Hráč, kterému patří ve světovém žebříčku 139. místo, byl shledán vinným ze sázení na tenisové zápas, včetně vlastního utkání.

Článek

"Podle výsledků vyšetřování, které začalo loni v srpnu, pan Luzzi si v letech 2004 až 2007 celkem 273krát vsadil na 836 zápasů. Jednou také vsadil tři eura na vlastní vítězství," uvedlo vedení ATP v prohlášení, nespecifikovalo však, v jakém duelu na sebe Luzzi vsadil. Podle vyšetřovatelů neexistují žádné důkazy, podle kterých by osmadvacetiletý rodák z Arezza kvůli sázkám ovlivňoval výsledky inkriminovaných zápasů.

Už dříve byli za sázení na tenis potrestáni čtyři italští hráči. Giorgio Galimberti dostal pokutu 24 000 eur a byl suspendován na 100 dní, loni dostal šestitýdenní trest a pokutu 20 500 eur Potito Starace, Daniele Bracciali obdržel tříměsíční distanc a musel zaplatit 14 tisíc. Úplně prvním potrestaným Italem byl Alessio Di Mauro, který dostal trest na devět měsíců a pokutu 41 000.

ATP vyšetřuje sázení hráčů na tenis od loňského turnaje v Sopotech, kde čtvrtý hráč světa Nikolaj Davyděnko vzdal duel s outsiderem Martinem Vassallem Arguellem. Sázková kancelář Betfair během utkání přijala na výhru argentinského hráče nezvykle vysoké sázky ve výši sedm miliónů dolarů. Davyděnko zápas skrečoval a společnost kvůli podezření ze zmanipulování výsledku utkání z nabídky stáhla.

Reklama