Hlavní obsah

Obhájce Hewitt nepotvrdil v Las Vegas roli nasazené dvojky

LAS VEGAS

S dvouhrou na tenisovém turnaji v Las Vegas se předčasně rozloučil druhý nasazený hráč Lleyton Hewitt. Australský favorit podlehl ve druhém kole francouzskému soupeři Julienu Benneteauovi 3:6 a 5:7 a přišel o šanci zopakovat loňský triumf. Benneteau se ve čtvrtfinále utká s domácím Samem Querreym, který rovněž bez ztráty setu vyřadil osmého nasazeného Nicolase Kiefera z Německa.

Článek

Kvůli zranění zad vypadla ze soutěže i turnajová pětka Potito Starace. Italský tenista skrečoval zápas s domácím Amerem Delicem, který postoupil do soutěže z kvalifikace. Na turnaji s dotací 436 000 dolarů tak potvrdil ve středu roli favorita jen čtvrtý Guillermo Caňas z Argentiny.

Na tenisovém turnaji v Dubaji vypadl před branami semifinále čtvrtý nasazený hráč David Ferrer, kterého ve čtvrtek ve španělském duelu vyřadil Feliciano Lopez. Šestadvacetiletý přemožitel nejlepšího českého hráče Tomáše Berdycha porazil papírového favorita 6:4 a 6:3.

Lopez, 41. hráč světa, se o postup do finále utká s turnajovou pětkou Nikolajem Davyděnkem z Ruska. Ten po výhře nad Janem Hernychem ukončil i cestu Andyho Murrayho, nečekaného pokořitele světové jedničky Rogera Federera.

Američan Andy Roddick vyřadil ve čtvrtfinále druhého hráče světového žebříčku Rafaela Nadala po setech 7:6, 6:2 a postoupil mezi nejlepší čtyřku. Ve čtvrtečním utkání tradičně těžil z dělového servisu, na který nenašel vítěz tohoto turnaje z roku 2006 recept.

Roddick neproměnil ani jeden ze sedmi brejkbolů

V prvním setu nedokázal Roddick proměnit ani jeden ze sedmi brejkbolů a vyrovnaný set pro sebe rozhodl nejtěsnějším poměrem v tie-breaku. V druhém setu se mu naopak hned na úvod podařilo prolomit Nadalův servis a také díky 17 esům vyrovnal se svým soupeřem bilanci vzájemných zápasů na 2:2.

Hladce postoupil do semifinále Srb Novak Djokovič a zůstal nejvýše nasazeným hráčem, který ještě pokračuje v turnaji. Ve čtvrtečním utkání povolil Rusovi Igoru Andrejevovi pouze tři gamy.

Chilan Fernando Gonzalez překvapivě vypadl na turnaje v Las Vegas s Rusem Jevgenijem Korojlovem ve druhém kole. Turnajová jednička v zápase třikrát ztratila podání a prohrála 3:6 a 6:7, přestože se ve druhém setu dokázala dostat z nepříznivého stavu 2:5 při soupeřově servisu. Do čtvrtfinále se probojoval rovněž lotyšský mladík Ernest Gulbis, jenž vyřadil Australana Petera Luczaka.

Čtvrtfinále zvládli Damm s Víznerem

Do semifinále čtyřhry postoupili Martin Damm s Pavlem Víznerem, kteří ve dvou setech přehráli německo-ruský pár Phillipp Kohlschreiber, Michail Južnyj. Na turnaji hraném na tvrdém povrchu si tenisté rozdělí dotace ve výši 1 401 000 dolarů.

Američanka Venus Williamsová postoupila do čtvrtfinále turnaje v Bengalúru. Její soupeřka Šuaj Pcheng z Číny úspěšně vzdorovala jen ve druhém setu, který pro sebe získala v tie-breaku.

V Indii, kde se hraje o celkovou sumu 600 000 dolarů, je tak stále reálná možnost sesterského souboje, pokud bývalé světové jedničky Venus a Serena úspěšně zvládnou svá páteční čtvrtfinále.

LAS VEGAS:
Dvouhra, muži - 2. kolo:
Benneteau (Fr.) - Hewitt (2-Austr.) 6:3, 7:5, Caňas (4-Arg.) - Guccione (Austr.) 6:2, 7:5, Delic (USA) - Starace (5-It.) 6:3, 3:0 skreč, Querrey (USA) - Kiefer (8-Něm.) 6:3, 6:1, Koroljov (Rus.) - Gonzalez (1-Chile) 6:3, 7:6 (7:4), Gulbis (Lot.) - Luczak (Austr.) 6:2, 6:1.
DUBAJ:
Dvouhra, muži - čtvrtfinále:
Lopez (Šp.) - Ferrer (4-Šp.) 6:4, 6:3, Davyděnko (5-Rus.) - A. Murray (Brit.) 7:5, 6:4, Roddick (6-USA) - Nadal (2-Šp.) 7:6 (7:5), 6:2, Djokovič (3-Srb.) - Andrejev (Rus.) 6:2, 6:1.
Čtyřhra, muži - čtvrtfinále:
Damm, Vízner (3-ČR) - Kohlschreiber, Južnyj (Něm./Rus.) 6:4, 7:5.
BENGALÚR:
Dvouhra, ženy - 2. kolo:
Jankovičová (1-Srb.) - Mamičová (Chorv.) 6:2, 6:2, V. Williamsová (2-USA) - Šuaj Pcheng (Čína) 6:2, 6:7 (6:8), 6:2, Zvonarevová (7-Rus.) - Szatmariová (Rum.) 7:6 (7:5), 6:1, Jen C' (Čína) - Savčuková (Ukr.) 6:2, 6:1.

Reklama

Související témata: