Hlavní obsah

Po Hewittovi a Gonzalezovi vypadl v Las Vegas i Baghdatis

LAS VEGAS/BENGALÚR/DUBAJ

Na tenisovém turnaji v Las Vegas vypadl ve druhém kole i třetí nasazený Kypřan Marcos Baghdatis. V duelu s domácím Robbym Gineprim se mu nedařilo především podání, když udělal sedm dvojchyb a úspěšnost prvního servisu měl pouze padesátiprocentní. Američan se po výhře 7:6 a 6:3 utká ve čtvrtfinále s Lotyšem Ernestem Gulbisem.

Foto: Sebastian Costanzo

Tenista Marcos Baghdatis

Článek

Po překvapivých prohrách Lleytona Hewitta a Fernanda Gonzaleze zůstává nejvýše nasazeným hráčem turnajová čtyřka Guillermo Caňas z Argentiny.

Sestry Serena a Venus Williamsovy si po dvou a půl letech zahrají na okruhu WTA proti sobě. Bývalé světové jedničky z USA čeká vzájemné semifinále na turnaji v Bengalúru, kde dnes také překvapivě vypadla nejvýše nasazená hráčka Jelena Jankovičová.

Sestry Williamsovy se propracovaly ke vzájemnému duelu shodně přes soupeřky z Ruska. Starší Venus porazila ve dvou setech Veru Zvonarevovou, Serena zase nezaváhala proti Anastasii Rodionovové. Slavné Američanky proti sobě naposledy hrály na US Open 2005, zápasovou bilanci mají vyrovnanou 7:7.

Favorizovaná Srbka Jankovičová dnes ve čtvrtfinále nestačila na Číňanku Jen C', jíž nečekaně podlehla 3:6, 6:3 a 3:6. Třiadvacetiletá tenistka je spíše známa jako kvalitní deblistka a ve světovém žebříčku dvouhry jí patří až 54. místo. V semifinále se utká se Švýcarkou Patty Schnyderovou.

Feliciano Lopez prošel v Dubaji přes favority až do finále

Španělský tenista Feliciano Lopez se překvapivě stal prvním finalistou turnaje v Dubaji. Po turnajové osmičce Tomáši Berdychovi a čtvrtém nasazeném Davidu Ferrerovi dnes zaskočil i dalšího favorita Nikolaje Davyděnka z Ruska. Pátého hráče světa porazil 6:4, 4:6 a 7:5.

Lopez do čtvrtého finále na okruhu ATP v kariéře postoupil, i když se trápil na servisu. Měl jen sedmačtyřicetiprocentní úspěšnost prvního podání a udělal devět dvojchyb. Davyděnko však při svém podání rovněž nebyl nijak suverénní, takže byla k vidění řada brejků.

Davyděnko v rozhodujícím setu vedl už 5:3 a podával na vítězství v zápase, ale šestadvacetiletý Španěl kritickou situaci zvládl a čtyřmi vyhranými gamy za sebou zvrátil utkání ve svůj prospěch.

Před turnajem v Dubaji, kde se hraje celkem o 1 401 000 dolarů, přitom Lopez jen jednou z pěti pokusů postoupil do druhého kola. Nyní se může těšit na sobotní boj o druhý titul v kariéře, v němž ho čeká buď Srb Novak Djokovič, nebo Američan Andy Roddick.

Američan s dělovým servisem v předchozím kole vyřadil světovou dvojku Nadala a dnes nedal šanci ani úřadujícímu vítězi Australian Open. Djokoviče porazil 7:6, 6:3 a oplatil mu loňskou porážku z prvního vzájemného duelu v Montrealu.

LAS VEGAS:
Dvouhra mužů - 2. kolo:
Ginepri (USA) - Baghdatis (3-Kypr.) 7:6 (7:2), 6:3, Anderson (JAR) - Isner (USA) 7:6 (7:2), 7:5.
Dvouhra mužů - čtvrtfinále:
Caňas (4-Arg.) - Delic (USA) 6:4, 6:4, Anderson (JAR) - Koroljov (Rus.) 6:2, 6:0.
BENGALÚR:
Dvouhra žen - čtvrtfinále
Jen C' (Čína) - Jankovičová (1-Srb.) 6:3, 3:6, 6:3, V. Williamsová (2-USA) - Zvonarevová (7-Rus.) 6:4, 6:3, S. Williamsová (3-USA) - Rodionovová (Rus.) 6:1, 6:4, Schnyderová (4-Švýc.) - Amanmuradovová (Uzb.) 4:6, 6:4, 7:6 (7:1), V. Williamsová (2-USA) - Zvonarevová (7-USA) 6:4, 6:3, Schnyderová (4-Švýc.) - Amanmuradovová (Uzb.) 4:6, 6:4, 7:6 (7:1).
Semifinálové dvojice: Jen C' - Schnyderová, S. Williamsová - V. Williamsová.
DUBAJ:
Dvouhra mužů - semifinále
Lopez (Šp.) - Davyděnko (5-Rus.) 6:4, 4:6, 7:5, Roddick (6-USA) - Djokovič (3-Srb.) 7:6 (7:5), 6:3.
Čtyřhra mužů - semifinále
Damm, Vízner (3-ČR) - Nestor, Zimonjič (1-Kan./Srb.) 6:3, 7:6 (8:6).

Reklama

Související témata: