Hlavní obsah

Damm s Víznerem deblový titul v Dubaji nezískali

Čeští tenisté Martin Damm s Pavlem Víznerem nedotáhli úspěšně do konce své účinkování na turnaji v Dubaji. Ve finále čtyřhry podlehli Maheši Bhúpathímu s Markem Knowlesem 5:7 a 6:7.

Článek

Čeští veteráni ztratili vyrovnaný první set až v závěru po jediné ztrátě podání v celém zápasu. Ve druhé sadě měli několik možností k brejku, žádnou ale nedokázali využít. Proto musel rozhodnout až tie-break, v němž Damm s Víznerem prohráli 7:9.

Z druhého letošního titulu ve dvouhře se radoval Američan Andy Roddick. Šestý nasazený hráč ale dlouho nemohl najít zbraň na perfektní servis Španěla Feliciana Lopeze. Ten vyhrál vyrovnaný tie-break prvního setu 10:8 a i ve druhém dějství byl stav dlouho na vážkách. Poté ale Roddick získal důležitý brejk a utkání otočil. Oba tenisté se předháněli v razanci podání a celkem nasázeli 46 es.

Serena Williamsová porazila v semifinále svoji sestru Venus

V souboji dvou sester a bývalých světových tenisových jedniček byla v semifinále turnaje v Bengalúru úspěšnější Serena Williamsová. Svou starší sestru Venus porazila za více než dvě hodiny po setech 6:3, 3:6 a 7:6. Ve finále se vítězka střetne s čtvrtou nasazenou Švýcarkou Patty Schnyderovou, která si v sobotu poradila s Číňankou Jen C'.

Obě Američanky se utkaly popatnácté v kariéře a lepší vzájemnou bilanci má nyní Serena, která vyhrála poosmé. Na další výhru nad svou sestrou čekala téměř pět let, naposledy ji porazila jako jasná vládkyně ženského tenisu ve wimbledonském finále v roce 2003.

Anderson vyřadil i Ginepriho

Nečekané úspěšné tažení jihoafrického tenisty Kevina Andersona turnajem v Las Vegas neskončilo ani v semifinále. Hráč, který dosud na okruhu ATP nevyhrál ani zápas, v sobotu porazil Američana Robbyho Ginepriho ve dvou setech.

Jednadvacetiletý Anderson, který je ve světovém žebříčku na 175. místě, musel v Las Vegas nejprve projít kvalifikací. V hlavní soutěži pak zvládl další čtyři duely včetně sobotního zápasu s bývalým patnáctým hráčem světa Gineprim.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří turnajová čtyřka Guillermo Caňas z Argentiny, poslední z nasazených hráčů, a Američan Sam Querrey. Na turnaji se hraje o podíly z celkové dotace 436 000 dolarů.

DUBAJ:
Muži, čtyřhra - finále:
Bhúpathí, Knowles (4-Indie/Bah.) - Damm, Vízner (3-ČR) 7:5, 7:6 (9:7).
Muži, dvouhra - finále:
Roddick (6-USA) - Lopez (Šp.) 6:7 (8:10), 6:4, 6:2.
BENGALÚR
Ženy, dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (3-USA) - V. Williamsová (2-USA) 6:3, 3:6, 7:6 (7:4), Schnyderová (4-Švýc.) - Jen C' (Čína) 6:3, 6:4.
LAS VEGAS
Muži, dvouhra - semifinále:
Anderson (JAR) - Ginepri (USA) 7:6 (7:4), 6:4.

Reklama

Související témata: