Hlavní obsah

Tenistka Hantuchová titul v Indian Wells neobhájí

INDIAN WELLS

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová titul na turnaji v Indian Wells neobhájí. Ve čtvrtfinále ji vyřadila čtvrtá nasazená hráčka Maria Šarapovová, která zvítězila 7:6 a 6:1. Na zopakování loňského titulu naopak může stále myslet druhý hráč světového žebříčku Rafael Nadal, který byl v osmifinále s Jo-Wilfriedem Tsongou jediný game od vyřazení, výsledek ale nakonec otočil a vyhrál 6:7, 7:6 a 7:5.

Foto: REUTERS/Danny Moloshok

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová

Článek

Čtyřiadvacetiletá Slovenka potvrdila, že se jí proti Šarapovové nedaří. V dosavadních devíti vzájemných zápasech dokázala vyhrát jen dvakrát, jedno vítězství si navíc připsala kvůli zranění soupeřky bez boje.

Hantuchová nedokázala Šarapovovou porazit navzdory skvěle rozehranému prvnímu setu. V něm vedla už 5:2, dvacetiletá Ruska však dotáhla sadu do tie-breaku, ve kterém vyhrála. Druhý set už byl jasnou záležitostí Šarapovové, který získala za 35 minut poměrem 6:1 a v semifinále nastoupí proti krajance a druhé nasazené hráčce Světlaně Kuzněcovové.

Nadal byl v duelu s Tsongou jen krůček od vyřazení. Francouzský tenista vedl nad favorizovaným Španělem 1:0 na sety a ve druhé sadě podával za stavu 5:3 na vítězství, servis však nedokázal využít. Nadal poté v tie-breaku srovnal, ve třetí sadě si zajistil postup do čtvrtfinále a oplatil tak soupeři porážku ze semifinále letošního Australian Open. Ve čtvrtfinále se Nadal utká s Američanem Jamesem Blakem, kterého v kariéře ještě nikdy neporazil.

INDIAN WELLS:
Muži, Dvouhra - osmifinále:
Federer (1-Švýc.) - Ljubičič (23-Chorv.) 6:3, 6:4, Nadal (2-Šp.) - Tsonga (17-Fr.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:3), 7:5, Djokovič (3-Srb.) - Caňas (16-Arg.) 6:2, 6:3, Blake (9-USA) - R Gasquet (8-Fr.) 6:4, 6:2, Haas (Něm.) - A. Murray (11-Brit.) 2:6, 7:5, 6:3, Fish (USA) - Hewitt (24-Austr.) 7:5, 3:6, 7:6 (7:4).
Ženy, dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (4-Rus.) - Hantuchová (5-SR) 7:6 (7:2), 6:1.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Jen C', Čeng Ťie (3-Čína) - Benešová, A. Radwaňská (ČR/Pol.) 6:0, 6:4.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články