Hlavní obsah

Neporazitelnost Šarapovové ukončila v Indian Wells Kuzněcovová

Vítězná série ruské tenistky Marie Šarapovové skončila v semifinále turnaje v Indian Wells, v němž podlehla krajance Světlaně Kuzněcovové ve třech setech za téměř dvě a půl hodiny. Šampiónka z Australian Open a Dauhá našla přemožitelku poprvé v letošním roce a celkově po osmnácti zápasech.

Článek

Druhá nasazená Kuzněcovová si zopakuje finálovou účast z loňska, kdy podlehla v boji o titul Slovence Daniele Hantuchové. V neděli bude její soupeřkou hlavní favoritka Srbka Ana Ivanovičová, která rovněž v duelu dvou krajanek zdolala Jelenu Jankovičovou 7:6 a 6:3.

Kuzněcovová vyrovnala bilanci vzájemných zápasů se Šarapovovou na 4:4. "Je to hodně nepříjemná soupeřka. Není druhá nebo třetí na světě jen tak pro nic," uvedla Šarapovová na adresu soupeřky, která si zahraje třetí finále v sezóně. V Sydney i Dubaji závěrečný zápas prohrála. "Má můj obdiv za to, jak na kurtu bojuje, kolik míčů dokáže vrátit. Bylo tam pár důležitých výměn, které nakonec vyhrála. Dodalo jí to sebevědomí a ve třetím setu už byla k nezastavení," řekla bývalá světová jednička.

Kuzněcovová si užívala první výhru nad Šarapovovou od roku 2006. "Je to paráda. Myslím, že Maria neodvedla své maximum, ale já jsem taky nehrála úplně nejlíp," uvedla dvaadvacetiletá hráčka, která bude usilovat o jubilejní desátý titul.

V mužské dvouhře je v semifinále překvapivě Fish

Do semifinále mužské dvouhry se překvapivě probojoval Američan Mardy Fish, který v Indian Wells dosud doošel nejdál do čtvrtého kola. V pátek porazil 98. hráč světa turnajovou sedmičku Argentince Davida Nalbandiana a vyzve světového hráče číslo 1 Rogera Federera. Se Švýcarem, který v Indian Wells usiluje o čtvrtý titul za posledních pět let, zatím pětkrát prohrál. Federer postoupil mezi nejlepší čtveřici bez boje, jeho soupeř Tommy Haas čtvrtfinálový souboj vzdal kvůli zánětu dutin.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří turnajová dvojka Španěl Rafael Nadal a třetí nasazený Srb Novak Djokovič.

Fish si nedělal těžkou hlavu z toho, že se ocitl v elitní společnosti. "Nepřipadám si jako 98. hráč žebříčku, ani že bych tak hrál. Sám si dost věřím," řekl bývalý sedmnáctý tenista světa. Federer oproti němu bude mít navíc výhodu v tom, že do semifinále prošel bez boje. "Třeba bude odpočinutý až moc," žertoval Fish.

INDIAN WELLS:
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Fish (USA) - Nalbandian (7-Arg.) 6:3, 6:7 (5:7), 7:6 (7:4).
Semifinálové dvojice:
Federer (1-Švýc.) - Fish, Nadal (2-Šp.) - Djokovič (3-Srb.).
Čtyřhra - finále:
Erlich, Ram (4-Izr.) - Nestor, Zimonjič (3-Kan./Srb.) 6:4, 6:4.
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Ivanovičová (1-Srb.) - Jankovičová (3-Srb.) 7:6 (7:3), 6:3, Kuzněcovová (2-Rus.) - Šarapovová (4-Rus.) 6:3, 5:7, 6:2.

Reklama