Hlavní obsah

Šarapovová přemýšlí, že si odpočine od tenisu

Ruská hvězda Maria Šarapovová letos odehrála jen tři turnaje a fedcupové utkání s Izraelem, přesto uvažuje o tom, že by si od tenisu chvíli odpočinula. Po prohře s krajankou Světlanou Kuzněcovovou, která v semifinále turnaje v Indian Wells ukončila její sérii 18 vítězných zápasů, prohlásila, že vynechá následující podnik série Masters v Miami. Oficiálním důvodem je zranění ramena.

Článek

Jednu pauzu už si Šarapovová dopřála začátkem března poté, co triumfem v Dauhá navázala na vítězství na Australian Open. "Hodně hraju a hodně létám," uvedla držitelka tří grandslamových titulů. Od začátku roku prý urazila ve vzduchu už téměř 50 tisíc mil (zhruba 80 tisíc kilometrů).

"Je to hektické, když člověk hraje všechny ty turnaje a navíc Fed Cup. Vybere si to svou daň na fyzickém i psychickém stavu. Na kurtu ze sebe musíte vydávat spoustu energie a emocí a někdy na to prostě nemáte," řekla Šarapovová, která si v únoru odbyla úspěšnou fedcupovou premiéru.

Do Izraele vyrazila ihned po triumfu v Melbourne. Vzápětí se přesunula do Kataru, kde získala osmnáctý turnajový titul v kariéře. Z následného podniku v Dubaji se kvůli viróze odhlásila.

Při spřádání svých tenisových plánů hodlá naslouchat svému organismu. "Tělo trochu trpí. Chci se rozhodnout dobře. Nemám v úmyslu na sebe v téhle části sezóny tlačit. Čeká mě spousta velkých turnajů a cílů, kterých chci dosáhnout. Je mi dvacet, potřebuji se zastavit a dobře si rozmyslet, co prospěje mé kariéře," prohlásila Šarapovová.

Reklama