Hlavní obsah

Djokovič dokonal srbský double v Indian Wells

INDIAN WELLS

Turnaj v americkém Indian Wells skončil absolutním triumfem srbského tenisu. Po Aně Ivanovičové zvítězil v mužské dvouhře třetí nasazený Novak Djokovič, který vybojoval dva měsíce po triumfu na grandslamovém Australian Open druhý prestižní titul v tomto roce. Ve finálovém duelu Djokovič v neděli porazil domácího Mardyho Fishe po třísetové bitvě 6:2, 5:7 a 6:3.

Článek

"Skvělá série. Věřím si mnohem víc než v loňském roce," radoval se srbský vítěz dvou nejvýznamnějších turnajů dosavadní sezóny. "Jak jednou začnete vyhrávat velké turnaje, musíte dokazovat sobě i ostatním, že na to máte. Je to otázka mentálních schopností a síly. Pracoval jsem na tom dva roky," dodal.

Dvacetiletý Djokovič, který v loňském roce prohrál v Indian Wells až ve finále s Rafaelem Nadalem, opanoval první set, ve kterém hned zkraje sebral 98. hráči světového žebříčku podání. Američanovi se později povedlo totéž, ale další dva svoje servisy už neuhájil.

Ve druhém setu Fish dokázal, že na turnaji nevyřadil náhodou světovou jedničku Rogera Federera, čtyřku Nikolaje Davyděnka a sedmičku Davida Nalbandiana. Nátlakovou hrou si vynutil pokračování dvěma brejky, sám neudržel podání jen jednou. Zápas se ale v jeho neprospěch zlomil v první hře posledního setu, ve které Djokovič při svém podání otočil ztrátu 0:40, a pak už byl pánem na kurtu.

Devátý titul v kariéře vynesl Djokovičovi 555 000 dolarů, o svoji jubilejní trofej bude bojovat od středy v Key Biscayne, kde loni zvítězil.

INDIAN WELLS
Dvouhra - finále:
Djokovič (3-Srb.) - Fish (USA) 6:2, 5:7, 6:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články