Hlavní obsah

Federer byl vyhlášen počtvrté za sebou tenistou roku

KEY BISCANE

Švýcarský fenomén Roger Federer byl již počtvrté za sebou jmenován nejlepším tenistou uplynulého roku. Asociace ATP mu udělila cenu Stefana Edberga i za sportovní přístup, nejvíce hlasů získal také od samotných fanoušků. Mezi deblovými páry se třetí rok za sebou stejných cen dočkali bratři Mike a Bob Bryanovi.

Článek

Loňský vítěz tří grandslamových titulů měl z ocenění velkou radost. "Cenu za sportovní přístup udělují sami hráči a je to pro mě velké uznání. Stejně tak důležité jsou hlasy od fanoušků. Loňský rok byl pro mě skvělý," prohlásil Federer, který ale v nové sezóně na triumf stále čeká. Na žádném ze tří turnajů včetně Australian Open se mu nepodařilo postoupit ani do finále.

Mezi oceněnými se dostalo i na čerstvého vítěze turnaje Masters v Indian Wells Novaka Djokoviče, jenž podruhé za sebou vyhrál cenu za největší zlepšení. Nováčkem roku byl vyhlášen Francouz Jo-Wilfried Tsonga, naopak za největší návrat jsou považovány výkony Rusa Igora Andrejeva. Cenu Arthura Ashe za charitativní činnost obdrží Chorvat Ivan Ljubičič.

Reklama