Hlavní obsah

Tenista Štěpánek na turnaji v Miami vypadl s Blakem

MIAMI

Cesta českého tenisty Radka Štěpánka turnajem série Masters v Miami skončila ve čtvrtém kole. Na cestě do čtvrtfinále ho v úterý zastavil Američan James Blake, který vyhrál 6:3 a 6:4. Americký tenista Roddick postoupil po třísetové výhře nad Francouzem Benneteauem do čtvrtfinále, kde ho čeká Roger Federer.

Článek

S nejlepším hráčem světa Roddick prohrál posledních jedenáct vzájemných zápasů a ze všech utkání v kariéře s ním má bilanci 1:15.

Devátému nasazenému Blakeovi se dařily returny a prohozy a Štěpánek na něj nedokázal najít zbraň. Před očima přítelkyně Nicole Vaidišové hned na úvod zápasu ztratil servis a následně i celý první set.

V druhé sadě si hráči několikrát sebrali servis, poslední brejk se v deváté hře povedl domácímu reprezentantovi. Štěpánek pak při jeho servisu odvrátil pět mečbolů, ale při šestém zahrál prohoz těsně do autu a s turnajem se rozloučil.

Nepříznivé skóre má se svým příštím soupeřem Rafael Nadal, jenž se kvalifikoval mezi nejlepších osm díky vítězství 6:4, 6:4 nad Paulem-Henrim Mathieuem z Francie. Španělskou světovou dvojku čeká přemožitel Radka Štěpánka James Blake, který nad ním v zápasové bilanci vede 3:1. Před dvěma týdny v Indian Wells ovšem Nadal nad Američanem poprvé vyhrál.

V ženské dvouhře překazila vysněné semifinále sester Williamsových Světlana Kuzněcovová, která vyřadila zdejší trojnásobnou šampionku Venus po setech 6:4 a 6:4. Turnaj Sony Ericsson Open v Miami, jenž je považován za "pátý grandslam", má dotaci 3,77 miliónu dolarů.

MIAMI:
Muži, dvouhra - 4. kolo:
Blake (9-USA) - Štěpánek (27-ČR) 6:3, 6:4, Nadal (2-Šp.) - Mathieu (16-Fr.) 6:4, 6:4, Davyděnko (4-Rus.) - Ančič (Chorv.) 4:6, 6:3, 7:5, Roddick (6-USA) - Benneteau (Fr.) 4:6, 6:3, 6:2, Tipsarevič (Srb.) - Južnyj (11-Rus.) 3:6, 6:0, 6:3.
Ženy, dvouhra - čtvrtfinále:
Kuzněcovová (3-Rus.) - V. Williamsová (6-USA) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - 2. kolo:
Srebotniková, Sugijamaová (2-Slovin./Jap.) - Hradecká, Voráčová (ČR) 6:4, 6:3.

Reklama

Související témata: