Hlavní obsah

Útok na špici se nekoná, Vaidišová chřadne

PRAHA

Skončila s Fed cupem, aby mohla zaútočit na nejvyšší pozice žebříčku WTA. Místo toho jde Nicole Vaidišová od jedné potupné porážky k druhé. Osmnáctiletá česká jednička momentálně vypadá, jako by o tenis ztratila zájem.

Článek

„Má na to, aby byla v první pětce. Aby vyhrávala grandslamové turnaje,“ tvrdil šéf tenisového svazu Ivo Kaderka, když Vaidišová ohlásila rozhodnutí nehrát dubnovou fedcupovou baráž v Izraeli. Úprk k výšinám se ovšem nekoná. Tři turnaje v řadě, třikrát stopka ve 2. kole. A to měla Vaidišová v posledních dvou případech v úvodním kole volný los...

Divil se i Bollettieri

Kanár v Dubaji od světové dvojky Ivanovičové by se dal ještě omluvit, ale další porážky s průměrnou Australankou Dellacquaovou a Ruskou Klejbanovovou byly hodně frustrující. I šéf floridské tenisové akademie Nick Bollettieri, u kterého Vaidišová brala lekce, se na svém internetovém blogu podivil: „Vaidišová působila v zápase s Klejbanovovou nešťastně a zmateně. Potřebuje se zase soustředit na tenis. Má teď nějaké problémy mimo kurt,“ prohlásil respektovaný tenisový boss.

Co se děje? Už na grandslamovém turnaji v Melbourne bylo patrné, že spolupráce Vaidišové s nevlastním otcem Alešem Kodatem poněkud skřípe. „V osmnácti letech si chce Nicole prosadit svoje názory, to se dá pochopit,“ sdělil novinářům Kodat.

Jeho chráněnka loni prodělala mononukleózu a obtížně se škrabala zpět. Kodat soudil, že trpká zkušenost Vaidišové pomůže. „Když se bude blížit zdravotní problém, bude mu Nicole umět předcházet. Nebude také riskovat potíže nějakým nezodpovědným chováním,“ předpokládal.

Vaidišová není fyzicky v pohodě

Jenže všechno se zdá být jinak. I z letmého pohledu na kurt je patrné, že Vaidišová není fyzicky v pohodě. Dost také přibrala. Její pohyb na dvorci není, co býval před rokem. „Souhlasím, že se pohybovala líp,“ odkýval Kodat.

Na konci minulého roku se také provalil vztah Vaidišové s o 11 let starším Radkem Štěpánkem. V Indian Wells fotograf agentury AP zachytil český pár, jak společně tráví volné chvilky. Oba ale o svém vztahu vytrvale mlčí. „Je to čistě její věc, hlavně ať je spokojená,“ přeje si Kodat.

Příběhů o promarněných tenisových talentech už v Česku bylo dost. Kdo si dnes vzpomene na Danielu Bedáňovou, čtvrtfinalistku US Open 2001, která útočila na pozici v první desítce? „To nehrozí. Nejdůležitější teď je, že je Nicole zase zdravá a úspěchy se dříve či později dostaví,“ věří Kodat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články