Hlavní obsah

Češi jsou spokojeni s halou, kde budou hrát Davis Cup s Rusy

Takzvaná Malá sportovní hala v moskevském areálu v Lužnikách bude od pátku do neděle hostit čtvrtfinále Davisova poháru mezi českými a ruskými tenisty. Ještě v úterý okolo ní parní válce uhlazovaly nově položený asfalt a uvnitř uklízečky s kýbly a mopy čistily mramorem obložené chodby. Čeští tenisté jsou ale s dostupným zázemím spokojeni.

Článek

"V porovnání s jinými hokejovými halami, kde pro nás bývají šatny obvykle příliš velké, to tady není tak hrozné. Šatna je čistá, neobjevili jsme žádný problém," řekla v úterý česká jednička Tomáš Berdych. Na stejné šatny však zřejmě zcela jinak vzpomíná hokejista Jaromír Jágr, kterému právě zde, když nastupoval v ruské lize za Omsk, kdosi ukradl všechny hokejky.

Uvnitř haly oči přecházejí z pestré mozaiky různobarevných plastikových sedaček. Jde o stejný žertík architektů, jaký byl použit i ve zcela nové moskevské hale na Chodynce, kde se loni konalo hokejové mistrovství světa.

Také podle českého nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila je hala pěkná. "Jsme spokojeni, není to přehnaně velké. Je tu trochu vlhký vzduch, a proto pomalá antuka, ale s tím jsme počítali," poznamenal. Podle oficiálních údajů se do ochozů vměstná necelých 9000 diváků.

Nohejbal s tenisovým míčkem

Svůj pondělní trénink, první po příletu do Moskvy, čeští tenisté začali hrou, na kterou ruští pracovníci haly jen s úžasem zírali, nohejbalem s tenisovým míčkem.

Šestnáct 16 metrů vysoká hala je v první řadě domovem hokejistů Dynama Moskva. Vedle hokeje a tenisu může hostit i volejbal, basketbal či futsal. Stejně jako celý sportovní komplex v Lužnikách byla hala postavena v roce 1956, od té doby ale prošla rekonstrukcí, naposledy byla před třemi lety instalována zcela nová ledová plocha.

Dostat se do haly hustým moskevským provozem ale bude zřejmě těžký oříšek. O tom ví své fotbalisté Spartaku Moskva i s obránci Radoslavem Kováčem a Martinem Jiránkem, jejichž autobus předloni cestou na zápas uvízl v dopravní zácpě a tým nakonec na utkání Ligy mistrů s Interem Milán dorazil metrem.

Tenisté bydlí v Českém domě, nedaleko českého velvyslanectví. "Zatím jsme na silnicích docela stáli. To nás asi čeká celý týden. Ale zase na druhou stranu je tam o nás skvěle postaráno a i jídlo bude dobré a bez problémů," poznamenal Berdych.

Reklama