Hlavní obsah

Navrátil: Tolik vodky jako Tarpiščev určitě nevypiju

Marek Burkert (Moskva)Sport.czPrávo

Kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil vybral jako azyl pro svůj celek Český dům. A své volby nelituje, o družstvo je prý postaráno skvěle. "Ale má to jedinou nevýhodu, že při moskevském provozu nám cesta do haly trvá i hodinu a čtvrt," mrzí Navrátila, který volné chvíle tráví sledováním hokeje v televizi.

Článek

Zápas se pomaličku blíží, jak plašíte nervozitu?

My máme velkou výhodu, že na hotelu jsou české programy. Takže jsem v Českém domě koukal na finále Slavie s Karlovými Vary. V noci jsem si na třetinu pustil i Rangers.

Další fanoušek Jaromíra Jágra?

Jo, fandím jim. V Americe se na nás přijela podívat Ina Puhajková, Jágrova přítelkyně, velice příjemná holka. Poprvé vlastně viděla špičkový turnaj. Když my máme šanci jít na NHL nebo NBA, tak je to pro kluky taky velké zpestření.

Radek Štěpánek musel mít jako Jágrův kamarád u snídaně pořádnou radost z výhry Rangers nad New Jersey.

Měl, měl. Myslím, že Jágrovi i volal.

Zvolili jste Český dům, osvědčuje se?

Je to tam báječný, fantastický, všichni nám ohromně vycházejí vstříc. Ale má to jedinou nevýhodu, že při moskevském provozu nám cesta do haly trvá i hodinu a čtvrt.

Utkání předchází řada oficialit, a na ty vás moc neužije. Jak jste rozdýchal zahajovací banket?

Ale jo. Ani to nebylo tak dlouhé. Objevil se tam i Jevgenij Kafelnikov, kterého v Rusku berou jako velikou celebritu.

Nějaké přípitky vodkou byly?

Tu já moc nemusím. Určitě nevypiju tolik vodky jako Tarpiščev (směje se). Já znám Šamila dobrých 25 let, kdy jsem hrál na mistrovství Evropy v Jurmale. Na tom banketu bylo vidět, jak se Davyděnko s Južným moc nemusí. Tarpiščevova úloha je těžší než moje, ale zase má velký výběr.

Vy si na partu po návratu Radka Štěpánka do družstva stěžovat nemůžete.

Přesně tak, on dal i ostatním klukům veliký náboj. Zase ten tým nastartoval. Jen si říkám, co se stane, až se nedej bože zraní Tomáš nebo Radek, protože dalšího špičkového singlistu nemáme. Snad ale Ivo Minář potvrdí to zlepšení ze začátku roku, byl bych klidnější.

Reklama

Související témata: