Hlavní obsah

Štěpánek: Rusové nám u sítě kladli velmi těžké otázky

Naposled spolu hráli Radek Štěpánek a Pavel Vízner čtyřhru před šesti lety v Indianopolis. V sobotním zápase proti Igoru Andrejevovi a Nikolaji Davyděnkovi dělali fanouškům radost jen v prvním setu. Ruský pár totiž po ztracené úvodní sadě dění na kurtu v Lužnikách ovládl a český daviscupový tým po sobotě prohrává ve čtvrtfinále s Ruskem 1:2.

Článek

Kdy jste se dozvěděli, že bude hrát debla spolu?

Pavel Vízner: Včera po večeři jsme si společně sedli a domluvilo se to.

Vzpomenete si, kdy jste spolu hráli naposled?

Radek Štěpánek: My spolu hráli?

V Indianopolis 2002.

Vízner: Nebylo to dřív? V Indianopolis vím, že jsme hráli.

Štěpánek: A jó vlastně!

Vízner: Ale neměli jsme ani čas si to připomenout.

Tomáš Berdych se na čtyřhru po pěti setech se Safinem necítil?

Vízner: To ani ne. Ale prostě se to zdálo jako nejlepší kombinace. Spolupráce byla v pohodě, řekli jsme si, co chceme hrát.

Co rozhodlo?

Štěpánek: Snažili jsme se bojovat do posledního balónu, nechat na kurtu všechno: Bohužel Rusové to odehráli perfektně od zadní čáry. U sítě nám kladli velice těžké otázky a pálili do toho jak u Verdunu.

Vízner: Občas nám chyběl kousek, třeba zahrát o něco přesněji pár míčů. Zkoušeli jsme pak i něco změnit, jenže Rusové skoro úplně přestali dělat chyby. Ono se to nezdá, ale i Davyděnko s jeho výškou servíruje velice dobře. Má dlouhý protažený druhý servis, tak jsme si řekli, že budeme returnovat do Andrejeva. Ze začátku se tohle docela dařilo, ale Andrejev pak přestal chybovat na síti a zlepšil se i od zadní lajny.

Od druhé sady jste se skoro nedostali k brejkbolu.

Štěpánek: K tomu, aby člověk vyhrával, potřebuje prolomit soupeřovo podání... A k tomu jsme se dostávali jen velice těžko. Andrejev neuvěřitelně servíroval, a jelikož hlídal jen půl kurtu, tak se mu hrálo daleko klidněji. Pro něj to byl úplně jiný zápas než ten páteční. Davyděnko je odzadu strašidelně solidní hráč. Oba nás odstřelovali na síti a bohužel byli lepší.

Andrejeva jste Radku v pátek dostal na dno a on v sobotu takhle pookřál. Jak je to možné?

Štěpánek: No, to je tenis. On ale věděl, že má za zády Davyděnka. A ten nic nezkazil. Andrejev se mohl daleko víc uvolnit než v singlu, kde byl neustále pod tlakem.

Zítra Radku s Tomášem Berdychem nastoupíte ve dvouhrách. Kdo čekáte, že se objeví na ruské straně?

Štěpánek: Můj osobní tip je Davyděnko a Safin.

Vízner: Já budu fandit jak o život. Flintu do žita neházíme. V Davis cupu už bylo tolik překvapení.

Reklama

Související témata: