Hlavní obsah

Tenista Federer se připravuje s novým koučem Higuerasem

JAMOR

Světová jednička Roger Federer se připravuje na antukovou sezónu pod vedením španělského kouče Josého Higuerase. V portugalském Estorilu se švýcarský tenista snaží znovu nalézt ztracenou formu. V letošním roce ještě nevyhrál jediný turnaj, tak špatný start do sezóny měl naposledy v roce 2001.

Článek

Pětapadesátiletý španělský odborník spolupracoval v minulosti například s Michaelem Changem, kterého v roce 1989 dovedl k vítězství na French Open. Později vedl Jima Couriera, Carlose Moyu a Sergiho Brugueru. Jeho zkušenosti by mohly Federerovi pomoci k zisku antukového Roland Garros, jediného grandslamu, který mu ještě ve sbírce chybí. Jejich sobotní dvouhodinový trénink sledovalo v Estorilu několik set dychtivých fanoušků.

Federer se rozešel s dosavadním koučem Tonym Rochem v květnu loňského roku, od té doby osobního trenéra neměl. O tom, jak se jeho hra na antuce zlepšuje, bude moci diváky v Estorilu přesvědčit příští týden, kdy se zde koná turnaj s dotací 370 000 dolarů. V prvním kole jej čeká Belgičan Olivier Rochus.

Reklama