Hlavní obsah

Berdych má natržený vaz v kotníku, bude měsíc bez tenisu

PRAHA

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych má v pravém kotníku lehce natržený jeden z menších vazů a podle prvních odhadů se bude léčit tři týdny až měsíc. V úterý to Berdych řekl v telefonickém rozhovoru s tím, že doufá, že stihne grandslamové Roland Garros.

Článek

Berdych v pondělí absolvoval vyšetření, která měla upřesnit rozsah zranění z nedělního daviscupového zápasu s Rusem Nikolajem Davyděnkem. V motolské nemocnici ho znovu prohlédl Pavel Kolář, který s ním byl už na lavičce v Moskvě a odletěl s ním do Prahy, a večer se dvaadvacetiletý tenista dočkal magnetické rezonance.

Zranění pravého kotníku není vážné. "Jeden vaz je lehce natržený, ale ostatní kolem jsou v pořádku, takže není potřeba sádra ani nic takového. Koncem týdne začnu s rehabilitací a lehkými pohyby tím kotníkem," řekl Berdych.

Roland Garros by měl stihnout

Zatím to vypadá, že by se měl stihnout připravit na Roland Garros, které v Paříži začne 25. května, tedy za necelých šest týdnů. "Doufám, že je to dost daleko. Kdyby vyšel před Paříží minimálně jeden turnaj, tak by to bylo dobré," hodnotil Berdych vyhlídky pro antukový grandslam.

Pokud by nestihl odehrát žádný turnaj, účast by společně s trenérem Jaroslavem Navrátilem zvažoval. "Ale kdybych doma už normálně trénoval a jenom mi chyběly zápasy, tak by to možná šlo."

Na kurty se chce vrátit, až bude stoprocentně v pořádku a bude mít pocit, že se na pravou nohu může naprosto spolehnout. "Sezóna trvá až do listopadu, tak teď nemá cenu nic uspěchat, aby pak člověk nehrál třeba čtyři měsíce," vysvětlil.

Žádné velké bolesti ho netrápí

I se zraněným kotníkem se může prakticky bez problémů vyspat, žádné velké bolesti ho netrápí. "Při klidovém režimu to nebolí, třeba když mám tu nohu položenou někde nahoře. Když ji mám zafixovanou, tak se na ni můžu i postavit. Bylo mi to dokonce doporučeno, že to pomáhá rehabilitaci," popsal svůj aktuální stav.

Kvůli vážnějšímu zranění má devátý hráč světa vůbec poprvé nucenou přestávku od tenisu. Nebojí se však, že by se při léčbě nudil. "Až začneme s rehabilitací, tak ten den bude nabitý různým cvičením. Když na to má člověk čas, je třeba ho využít, aby se dal co nejrychleji dohromady. Zase si člověk od tenisu odpočine," dodal.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 20 : 00
20240424T20 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík