Hlavní obsah

Baráž Fed Cupu odehrají Šafářová, Kvitová, Benešová a Peschkeová

O postup do elitní skupiny tenisového Fed Cupu budou v Izraeli bojovat Lucie Šafářová, Petra Kvitová, Iveta Benešová a Květa Peschkeová. Nominaci českého družstva k duelu, který se uskuteční 26. a 27. dubna, zveřejnil nehrající kapitán Petr Pála.

Článek

Reprezentace v týmové soutěži se po utkání se Slovenskem dočasně vzdala nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová, takže roli týmové jedničky stejně jako v loňské neúspěšné baráži ve Španělsku převezme Šafářová. Pro dvouhru ji mohou doplnit sedmnáctiletá Kvitová, která v únoru v Memphisu šokovala tenisový svět vítězstvím nad Venus Williamsovou, nebo Benešová, jež ve středu přes nasazenou jedničku Flavii Pennettaovou z Itálie postoupila do čtvrtfinále turnaje v Estorilu.

Tenistkám na okruhu WTA nedávno začala antuková sezóna, ale v Izraeli se v tenisovém centru v Ramat Hašaronu bude hrát na tvrdém povrchu. České reprezentantky se pokusí uspět v baráži na čtvrtý pokus. Loni prohrály ve Španělsku, předtím se marně snažily o postup v duelech s Francií a Itálií.

Reklama

Související témata: