Hlavní obsah

Šarapovová se v Charlestonu utká poprvé na antuce se Serenou

CHARLESTON/HOUSTON

Ruská tenistka Maria Šarapovová zdolala ve třetím kole turnaje v Charlestonu ve dvou setech Ukrajinku Taťjanu Perebijnisovou a ve čtvrtfinále se v souboji bývalých světových jedniček utká se Serenou Williamsovou. Slavné hráčky se spolu střetnou posedmé v kariéře, nicméně poprvé na antuce.

Článek

Šarapovová, jež v sobotu oslaví 21. narozeniny, přijela do Charlestonu z turnaje na Amelia Islandu ověnčena svým prvním antukovým titulem. "Pokaždé jsme spolu svedly tuhou bitvu a já toužím po odvetě," uvedla Šarapovová, jež má s mladší ze sester Williamsových negativní bilanci 2:4. "Obě dvě rády dáváme velké rány. A když si vezmete, že tahle antuka je o něco rychlejší než antuka obvykle bývá, tak to naší hře docela vyhovuje," dodala Ruska.

Blake porazil patnáctiletého Harrisona 

Největší favorit turnaje v Houstonu James Blake nepřipustil v utkání druhého kola senzaci a přes teprve patnáctiletého domácího tenistu Ryana Harrisona postoupil do čtvrtfinále. Osmý hráč světa vyhrál za padesát minut 6:3 a 6:2.

"Ten kluk je opravdu dobrý. Čeká ho hodně příjemných věcí," řekl Blake na adresu mladého Texasana, jenž se stal v týdnu 11. hráčem takzvané open éry (od roku 1968), který vyhrál zápas v hlavní soutěži turnaje ATP.

CHARLESTON
Dvouhra - 3. kolo:
Šarapovová (2-Rus.) - Perebijnisová (Ukr.) 7:5, 6:2, Schnyderová (7-Švýc.) - A. Radwaňská (11-Pol.) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - 2. kolo:
Srebotniková, Sugijamaová (2-Slovin./Jap.) - Matteková, Uhlířová (USA/ČR) 6:4, 6:1.
HOUSTON
Dvouhra - 2. kolo:
Blake (1-USA) - Harrison (USA) 6:3, 6:2, Calleri (5-Arg.) - Capdeville (Chile) 6:2, 6:1, Odesnik (USA) - Sela (6-Izr.) 6:3, 7:5, Granollers-Pujol (7-Šp.) - Luczak (Austr.) 6:3, 6:2, Daniel (Braz.) - Massu (Chile) 7:6 (7:3), 6:2, Roitman (Arg.) - Kunicyn (Rus.) 6:3, 7:6 (7:3).

Reklama

Související témata: