Hlavní obsah

Blake si zahraje v Houstonu poprvé finále na antuce

Americký tenista James Blake si v Houstonu zahraje premiérově na okruhu ATP finále na antuce. Jeho nedělním soupeřem v boji o titul bude Španěl Marcel Granollers-Pujol, jenž postoupil do finále vůbec poprvé.

Článek

Blake plní zatím v Texasu roli favorita na výbornou. Na turnaji ještě neztratil set, což potvrdil i semifinálovým vítězstvím 6:3, 7:6 nad Španělem Oscarem Hernandezem. "Ještě mi chybí jedna výhra," řekl domácí tenista před utkáním s Granollersem-Pujolem. "Nikdy jsem proti tomuhle klukovi nehrál, až teď v týdnu ve čtyřhře. Tam se mu dařilo víc, takže doufám, že zítra zvládnu odvetu," dodal nejvýše nasazený Blake.

Čtyřiaosmdesátý hráč světa Granollers-Pujol se do finále dostal přes Američana Waynea Odesnika, přičemž pro oba hráče byl sobotní duel prvním semifinálovým zápasem na okruhu ATP. Po vyhraném prvním setu měl blízko do boje o titul Odesnik, jenže v druhé sadě neproměnil dva mečboly, což ho nakonec stálo celý zápas. Granollers-Pujol poté neuspěl ve finále čtyřhry.

Ferrer potvrdil ve Valencii pozici turnajové jedničky

Španělský tenista David Ferrer potvrdil na turnaji ve Valencii pozici nejvýše nasazeného hráče a připsal si šestý triumf v kariéře. Ve finále zdolal svého krajana a vítěze předchozích dvou ročníků Nicolase Almagra po velkém boji 4:6, 6:2 a 7:6 a zvítězil i ve čtvrtém vzájemném souboji.

Pátý hráč světa se sice nemohl spolehnout na svůj servis a nedal ani jedno eso, ale při soupeřově podání dokázal využít všechny čtyři možnosti brejku. Ani jedenáct es naopak nepomohlo turnajové pětce Almagrovi k pátému titulu na okruhu ATP.

HOUSTON:
Dvouhra - semifinále:
Blake (1-USA) - Hernandez (8-Šp.) 6:3, 7:6 (7:3), Granollers-Pujol (7-Šp.) - Odesnik (USA) 3:6, 7:5, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Gulbis, Schüttler (Lot./Něm.) - Cuevas, Granollers-Pujol (3-Urug./Šp.) 7:5, 7:6 (7:3).
VALENCIE:
Dvouhra - finále:
Ferrer (1-Šp.) - Almagro (5-Šp.) 4:6, 6:2, 7:6 (7:2).

Reklama