Hlavní obsah

Serena Williamsová triumfovala na turnaji v Charlestonu

CHARLESTON

Americká tenistka Serena Williamsová načala čtvrtou desítku turnajových titulů. Bývalá světová jednička v neděli ve finále v Charlestonu přehrála po třísetové bitvě ruskou soupeřku Věru Zvonarevovou a jen v letošní sezoně má na kontě již třetí triumf.

Článek

Turnajová pětka vyhrála první set 6:4, v tom druhém ale byla lepší Ruska a na začátku třetí sady dokonce Američance podruhé v utkání vzala servis. Williamsová se však nevzdala a také díky deseti esům dovedla zápas do vítězného konce.

"Dneska to bylo nahoru dolů stejně jako většina mých zápasů tady v Charlestonu. Cítím se opravdu dobře," usmívala se Williamsová po zápase, který jí přinese vedle finanční odměny ve výši téměř 200 tisíc dolarů také posun v žebříčku z devátého až na šesté místo. "Myslím, že hraju dobře a je těžké mě porazit," dodala.

Třiadvacetiletá Zvonarevová, která Williamsovou porazila pouze jednou z šesti vzájemných duelů, má nyní také velmi dobrou formu. Na americké půdě před tím postoupila do semifinále v Miami a čtvrtfinále v Indian Wells.

CHARLESTON
Dvouhra - finále:
S. Williamsová (5-USA) - Zvonarevová (9-Rus.) 6:4, 3:6, 6:3.

Reklama

Související témata: