Hlavní obsah

Na pražský tenisový turnaj přijede 14. hráčka světa Zvonarevová

PRAHA

Ruská tenistka Věra Zvonarevová bude největší hvězdou turnaje ECM Prague Open, který se uskuteční příští týden na pražské Štvanici. Aktuálně čtrnáctá hráčka světa letos už třikrát postoupila do finále podniku WTA, naposledy v neděli v Charlestonu, kde ve třech setech podlehla domácí Sereně Williamsové.

Článek

V Praze si znovu zahraje také Izraelka Šahar Peerová, která zdejší turnaj před dvěma lety vyhrála. Jedna ze soupeřek českých tenistek ve víkendové fedcupové baráži rovněž patří do elitní dvacítky. "Turnaj, který letos nabízíme, je největší a nejlépe obsazený. Ještě jsme tady neměli dvě hráčky z dvacítky," řekl na středeční tiskové konferenci ředitel turnaje Vladislav Šavrda.

V Praze se bude na turnaji WTA rozdělovat celkem 145 000 dolarů. O finanční prémie budou bojovat také české tenistky Klára Zakopalová a Iveta Benešová. Druhá jmenovaná se na poslední chvíli dostala do hlavní soutěže a může se pokusit o zopakování finálové účasti z Estorilu. Navíc dostaly divoké karty talentované hráčky Kristýna a Karolína Plíškovy.

Vedle ženského turnaje se tradičně v rámci takzvaného minigrandslamu uskuteční i mužský challenger. Nejvýše nasazeným bude Němec Florian Mayer, z českých tenistů jsou přihlášeni mimo jiné Lukáš Dlouhý, Jan Hernych a Jiří Vaněk. Obhájce titulu Dušan Lojda dostal divokou kartu do hlavní soutěže.

Sobotní semifinálový program stejně jako loni zpestří exhibice, tentokrát si zahraje bývalá světová jednička Thomas Muster s Ctislavem Dosedělem. "Myslím, že to bude zajímavý souboj, protože se oba tenisu pořád aktivně věnují," řekl Šavrda.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík