Hlavní obsah

Nadal porazil v Monte Carlu Ferrera a čeká ho Ferrer

MONTE CARLO

Druhý tenista světového žebříčku Rafael Nadal zatím hladce kráčí za čtvrtým titulem z turnaje Masters v Monte Carlu za sebou. Španělský antukový král ve čtvrtek porazil ve třetím kole krajana a třináctého nasazeného hráče Juana Carlose Ferrera po setech 6:4, 6:1. Ve čtvrtfinále narazí na dalšího Španěla Davida Ferrera.

Článek

Jednadvacetiletý rodák z Mallorky má s turnajovou pětkou Ferrerem vyrovnanou bilanci. O pět let staršího krajana sice v sedmi zápasech čtyřikrát porazil, Ferrer ale vyhrál poslední dva vzájemné duely. Oba se však hrály na tvrdém povrchu, na antuce s ním Nadal prohrál naposledy před čtyřmi lety.

Ve třetím kole se Roger Federer na postup přes Gaela Monfilse nadřel mnohem méně než v předchozím s Rubenem Ramirezem-Hidalgem. Francouzského soupeře dnes porazil 6:3 a 6:4 a ve čtvrtfinále jej čeká těžký duel s Davidem Nalbandianem. Argentinský tenista švýcarskou světovou jedničku porazil v posledních dvou vzájemných zápasech na podzim loňského roku a dnes ukázal skvělou formu, když povolil jediný game Španělu Tommymu Robredovi.

O postup do semifinále bude hrát také čtvrtý nasazený Nikolaj Davyděnko. Ruský tenista otočil výsledek zápasu s Philippem Kohlschreiberem a po výhře 3:6, 7:5 a 6:2 si zahraje s krajanem Igorem Andrejevem.

Bez větších problémů postoupil do čtvrtfinále v Monte Carlu i třetí hráč světa Novak Djokovič. Srbský tenista ani ve druhém zápase na turnaji neztratil set a Brita Andyho Murrayho porazil 6:0 a 6:4.

MONTE CARLO:
Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (2) - Ferrero (13-oba Šp.) 6:4, 6:1, Ferrer (5-Šp.) - Tipsarevič (Srb.) 6:4, 6:0, Andrejev (Rus.) - Almagro (Šp.) 7:5, 4:6, 6:4, Federer (1-Švýc.) - Monfils (Fr.) 6:3, 6:4, Davyděnko (4-Rus.) - Kohlschreiber (Něm.) 3:6, 7:5, 6:2, Djokovič (3-Srb.) - A. Murray (14-Brit.) 6:0, 6:4, Nalbandian (6-Arg.) - Robredo (12-Šp.) 6:1, 6:0, Querrey (USA) - Gasquet (7-Fr.) 2:6, 6:4, 6:3.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Nadal, Robredo (Šp.) - Čermák, Kohlschreiber (ČR/Něm.) 6:7 (5:7), 6:1, 10:3.

Reklama

Související témata: