Hlavní obsah

Fedcupovou baráž v Izraeli zahájí Kvitová proti Peerové

RAMAT HAŠARON

Zápas osmnáctileté Petry Kvitové s domácí jedničkou Šahar Peerovou v sobotu zahájí fedcupovou baráž, v níž se české a izraelské tenistky utkají o postup do Světové skupiny I. Po nich na kurt v tenisovém centru v Ramat Hašaronu nastoupí Lucie Šafářová a Tzipora Obzilerová. Rozhodl o tom čtvrteční los, který se uskutečnil oproti zvyklostem o den dříve s ohledem na páteční sváteční den v zemi.

Článek

Český nehrající kapitán Petr Pála měl pro dvouhru vedle Šafářové, která při absenci Nicole Vaidišové plní roli týmové jedničky, k dispozici Kvitovou a finalistku turnaje v Estroilu Ivetu Benešovou. Nakonec dal přednost talentované Kvitové, která je ve fedcupovém týmu teprve podruhé a čeká ji vůbec první dvouhra v týmové soutěži.

Dobrou formu Kvitová nedávno ukázala triumfem na turnaji nižší kategorie ve Španělsku a osmnáctou hráčku světa Peerovou se bude snažit zaskočit podobně jako v únoru Američanku Venus Williamsovou. S Peerovou se ještě na okruhu WTA neutkala.

Šafářovou čeká rovněž premiérový duel s Obzilerovou, která se pohybuje až na konci první světové stovky. V sobotním zápase tak bude favoritkou, i když se jí letos zatím na turnajích moc nedaří.

Nedělní program zahájí duel týmových jedniček Šafářové a Peerové, pak se utkají Kvitová s Obzilerovou a baráž uzavře závěrečná čtyřhra, do níž na české straně nastoupí Benešová s Květou Peschkeovou. Izraelský kapitán Oded Jacob vedle Peerové do deblu nahlásil osmnáctiletou ukrajinskou rodačku Julii Gluškovou. Sestavy se však ještě mohou měnit.

Program:
Sobota 26. dubna: 13:00 Peerová - Kvitová, Obzilerová - Šafářová.
Neděle 27. dubna: 12:00 Peerová - Šafářová, Obzilerová - Kvitová; Glušková, Peerová - Benešová, Peschkeová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články