Hlavní obsah

Davyděnko je prvním semifinalistou turnaje v Monte Carlu

Čtvrtý nasazený tenista Nikolaj Davyděnko se vv pátek stal prvním semifinalistou turnaje série Masters v Monte Carlu. V duelu ruských daviscupových reprezentantů ve třech setech udolal Igora Andrejeva a o postup do finále se utká s Rafaelem Nadalem. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Novak Djokovič a Roger Federer.

Článek

Davyděnko ve vyrovnaném duelu vyhrál první set, ale druhá sada patřila jeho krajanovi. V rozhodujícím setu vedl favorit 5:3, antukový specialista Andrejev si však v poslední možnou chvíli brejkem vynutil pokračování zápasu. Za stavu 6:5 pro Davyděnka vedl Andrejev při svém podání 40:0, ale kvůli vlastním chybám pak prohrál pět fiftýnů za sebou a daroval vítězství soupeři.

Federer ztratil první set, zápas otočil

Švýcar Roger Federer otočil zápas s Davidem Nalbandianem a na turnaji v Monte Carlu postoupil semifinále. Světová jednička ztratila s neoblíbeným soupeřem, se kterým prohrála poslední dva vzájemné zápasy, první set 5:7, pak ale šestadvacetiletý hráč zvítězil dvakrát 6:2.

Šestý nasazený Nalbandian, který Federera porazil loni na turnajích Masters v Madridu a v Paříži, proměnil v úvodním setu za stavu 5:5 první brejkbol a v následujícím gamu rozhodl o vítězství.

Federer ve druhé sadě podal zlepšený výkon a zápas otočil. Nalbandian sice dokázal srovnat dvougamovou ztrátu na 2:2, světová jednička ale obrat nepovolila. Vzápětí sebrala argentinskému soupeři podání, zvýšila na 4:2 a dotáhla set do vítězného konce.

Za postupem nasměroval Federera brejkbol v šestém gamu rozhodující sady. O výhře 6:2 pak rodák z Basileje rozhodl po dvou hodinách a sedmi minutách opět při Argentincově podání.

Nadal si poradil s krajanem Ferrerem

Rafael Nadal je opět o krůček blíž čtvrtému titulu na turnaji v Monte Carlu za sebou. V pátečním semifinále druhý hráč světa porazil za hodinu a čtyřicet minut španělského krajana Davida Ferrera 6:1 a 7:5. V semifinále se Nadal utká se čtvrtým nasazeným hráčem Nikolajem Davyděnkem.

První set byl jasnou Nadalovou záležitostí. Ve druhém se ale Ferrer zlepšil, nad soupeřem vedl už 3:0 a za stavu 5:4 měl při svém podání tři setboly. Obhájce titulu ale dokázal srovnat a dotáhnout zápas k vítězství. Nadal tak přerušil sérii dvou porážek s Ferrerem za sebou.

Posledním semifinalistou turnaje Masters v Monte Carlu se stal Novak Djokovič. Třetí nasazený tenista si ve čtvrtfinále poradil s Američanem Samem Querreym 6:4 a 6:0. O postup do utkání o titul si dvacetiletý Srb zahraje se světovou jedničkou Rogerem Federerem.

Monte Carlo:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (3-Srb.) - Querrey (USA) 6:4, 6:0, Davyděnko (4-Rus.) - Andrejev (Rus.) 6:3, 4:6, 7:5, Federer (1-Švýc.) - Nalbandian (6-Arg.) 5:7, 6:2, 6:2, Nadal (2-Šp.) - Ferrer (5-Šp.) 6:1, 7:5.
Semifinálové dvojice: Federer - Djokovič, Nadal - Davyděnko.

Reklama

Související témata: