Hlavní obsah

Španělské tenistky dělí v Číně jedno vítězství od finále Fed Cupu

PEKING

Obhájkyně titulu Rusky dělí jedna výhra od postupu do finále tenisového Fed Cupu. Na domácí půdě v Moskvě vedou v utkání s USA po úvodních dvouhrách 2:0. Stejně na tom jsou ve druhém semifinále s Čínou hráčky Španělska.

Článek

Rusky vstoupily do reprízy loňského semifinále proti oslabenému soupeři na domácí půdě v Moskvě podle očekávání. Anna Čakvetadzeová porazila v úvodní dvouhře Vaniu Kingovou 6:4 a 7:5, Světlana Kuzněcovová se pak na druhý bod nadřela méně, když Ahshu Rolleovou porazila za 58 minut 6:2 a 6:1.

Zápas by měl být pro obhájkyně titulu snadnou záležitostí, protože Američanky do Moskvy přijely bez sester Williamsových a týmovou jedničkou je až 115. hráčka světa Kingová, kterou doplňují prakticky neznámé Rolleová a Madison Brengleová a deblová specialistka Liezel Huberová.

Kuzněcovová nastoupí proti Kingové

Postup může výběru kapitána Šamila Tarpiščeva, který usiluje o čtvrtý fedcupový triumf během posledních pěti let, zajistit v nedělní první dvouhře Kuzněcovová, která nastoupí proti Kingové.

Španělkám v Pekingu první výhru v úvodní dvouhře zajistila 132. hráčka světa Carla Suárezová, která ve své první dvouhře ve Fed Cupu porazila čínskou jedničku a 68. tenistku žebříčku Šuaj Pcheng 6:3 a 7:6. Finále jim pak přiblížila Nuria Llagosterová vyhraným duelem nad Čeng Ťie poměrem 6:3 a 6:4.

O postupu Španělek může rozhodnout v první nedělní dvouhře souboj týmových jedniček, v němž na tvrdém povrchu Pekingského mezinárodního centra změří síly Llagosterová s Šuaj Pcheng.

FED CUP - semifinále:
Peking: Čína - Španělsko 0:2 po prvním dnu
Šuaj Pcheng - Suárezová 3:6, 6:7 (4:7), Čeng Ťie - Llagosterová 3:6, 4:6
Moskva: Rusko - USA 1:0 po úvodní dvouhře
Čakvetadzeová - Kingová 6:4, 7:5, Kuzněcovová - Rolleová 6:2, 6:1

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články