Hlavní obsah

Nadal bude hrát v Monte Carlu o rekordní čtvrtý titul za sebou

MONTE CARLO

Španělský tenista Rafael Nadal je krůček od rekordního čtvrtého titulu za sebou na turnaji série Masters v Monte Carlu. Druhý hráč světového žebříčku v dnešním semifinále porazil čtvrtého nasazeného Nikolaje Davyděnka 6:3, 6:2 a stejně jako v minulých dvou letech si zahraje o titul se světovou jedničkou Rogererem Federerem. Nejvýše nasazenému hráči postup do finále usnadnil Novak Djokovič, který za stavu 6:2 a 3:2 pro soupeře skrečoval kvůli nevolnosti.

Článek

"Od začátku zápasu mi bylo divně, ale pořád jsem se cítil ještě docela svěže. Jenže po pěti šesti gamech jsem se cítil hůř a hůř," citovala Djokoviče agentura Reuters. "Chvíli jsem zvažoval, že to zabalím už po prvním setu, ale nakonec jsem to ještě zkusil překonat," dodal srbský tenista.

Jednadvacetiletý Nadal bude v nedělním finále útočit na první letošní titul. Rodák z Mallorky prodloužil svou neporazitelnost v Monte Carlu. Naposledy na oblíbeném turnaji prohrál před pěti lety ve třetím kole s Guillermem Coriou. V roce 2004 nestartoval kvůli zranění a od té doby neprohrál v přímořském knížectví 21 zápasů za sebou. "Myslím, že hraju dobře a odvádím dobrou práci," řekl po postupu Nadal. "Cítím se silnější s každým zápasem na antuce a mám kontrolu nad každým míčkem," dodal.

Federer s Nadalem se na okruhu ATP potkají už pojedenácté ve finále. Čtyřikrát se zatím radoval švýcarský tenista, rodák z Mallorky triumfoval šestkrát. Loni v boji o titul nedovolil Nadal v Monte Carlu Federerovi ani set a zvítězil dvakrát 6:4.

Federer si na Nadala věří

Šestadvacetiletý první hráč světa nad svým největším konkurentem sice vyhrál poslední dva vzájemné zápasy, ale do nedělního finále jako favorit rozhodně nepůjde. Druhého hráče světa na Španělově oblíbené antuce porazil jen jednou. Také celková bilance vzájemných zápasů mluví ve prospěch Nadala, který nad Federerem vede 8:6.

"Na antuce Nadal dominuje a je jen pár hráčů, kteří ho na ní dokážou porazit," řekl Federer a dodal, že si na soupeře věří. "Už zase hraju dobře. Rád bych ho zítra dostal pod tlak a viděl, s čím vyrukuje v momentech, kdy se zápas láme," prohlásil.

Letošní turnaj v Monte Carlu je teprve druhým v historii podniků Masters, kde do semifinále postoupila kompletní čtyřka nejvýše nasazených tenistů. Poprvé se o to v roce 1999 v Cincinnati postarali Pete Sampras, Patrick Rafter, Andre Agassi a Jevgenij Kafelnikov.

MONTE CARLO:
Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Djokovič (3-Srb.) 6:2, 3:2 skreč, Nadal (2-Šp.) - Davyděnko (4-Rus.) 6:3, 6:2.

Reklama

Související témata: