Hlavní obsah

Ve finále Fed Cupu si zahrají Rusky a Španělky

PRAHA

Ruské tenistky si po roce opět zahrají ve finále Fed Cupu. Obhájkyně prvenství se v září v boji o titul střetnou se Španělkami. Oba celky si v neděli zajistily postup v nejkratší možné době, když rozhodující bod získaly už ve třetí dvouhře.

Článek

Ruskám zajistila nedostižné vedení 3:0 v duelu s USA jednička nadcházejícího turnaje ECM Prague Open Vera Zvonarevová, která v dnešní úvodní dvouhře nahradila týmovou jedničku Světlanu Kuzněcovovou. Na domácí půdě v Moskvě porazila Vaniu Kingovou 4:6, 6:3 a 6:2. Rusky nakonec v utkání s USA vyhrály 3:2, když za hostující tým snížily ve čtvrté dvouhře Ahsha Rolleová a ve čtyřhře Liezel Huberová s Kingovou.

Zatímco ruské tenistky budou ve finále usilovat o čtvrtý fedcupový triumf během posledních pěti let, Španělky si o titul zahrají po šesti letech. Při své poslední účasti ve finále hráčky podlehly v roce 2002 Američankám v Las Vegas.

Stejně jako Rusky si španělské tenistky zajistily postup už ve třetí dvouhře, když rozhodující bod získala v zápase s Čínou Nuria Llagosteraová-Vivesová, která v Pekingu porazila Šuaj Pcheng dvakrát 6:4. Hostující tým nakonec v Číně vyhrál 4:1, když jedinou výhru domácích zaznamenala Čeng Ťie.

Španělky, které loni v červenci zdolaly v baráži o účast mezi elitou českou reprezentaci, budou usilovat o šestý triumf ve Fed Cupu.

Fed Cup - semifinále:
Peking: Čína - Španělsko 1:4
Šuaj Pcheng - Llagosteraová-Vivesová 4:6, 4:6, Čeng Ťie - Suárezová 7:6 (7:5), 6:3, Šuaj Pcheng, Tchien-Tchien Sun - Llagosterová, Martinezová 2:6, 1:6.
Moskva: Rusko - USA 3:2
Zvonarevová - Kingová 4:6, 6:3, 6:2, Vesninová - Rolleová 3:6, 4:6, Kuzněcovová, Vesninová - Huberová, Kingová 6:7 (3:7), 4:6.

Reklama

Související témata: