Hlavní obsah

Nadal porazil Federera, v Monte Carlu slaví čtvrtý titul za sebou

MONTE CARLO

Tenista Rafael Nadal vyhrál počtvrté za sebou turnaj Masters v Monte Carlu. Rekordní triumf si připsal po vítězství nad světovou jedničkou Rogererem Federerem. Švýcarského soupeře porazil dvakrát 7:5, přestože ve druhém setu prohrával už 0:4. "Čtvrtá výhra v Monte Carlu za sebou je něco nepředstavitelného," řekl po finále Nadal.

Článek

"Čtvrtá výhra v Monte Carlu za sebou je něco nepředstavitelného," řekl po finále Nadal, jenž se navíc stal prvním tenistou od roku 1990, který na turnaji Masters vyhrál dvouhru i čtyřhru. S Tommym Robredem porazil v deblovém finále dvojici Maheš Bhúpathí, Mark Knowles dvakrát 6:3. Do finále dvouhry i čtyřhry dosud dokázal v Monte Carlu postoupit jen legendární Ivan Lendl v roce 1988.

Federer nedokázal Nadala ve finále v Monte Carlu porazit ani na třetí pokus, když na druhého hráče světa a antukového specialistu nestačil také v předchozích dvou letech.

V neděli přitom oba sety rozehrál švýcarský tenista dobře. V úvodní sadě využil brejkbol a zvýšil na 4:3, pak si však neudržel podání, Nadal vyrovnal a vyhrál 7:5. Druhý set začal šestadvacetiletý Federer ještě lépe. Nad o pět let mladším Španělem vedl už 4:0, jenže i tentokrát dokázal Nadal vyrovnat a následně zopakovat výhru 7:5.

"Na antuce je Nadala velmi těžké porazit. Moje útočná hra asi nefungovala tak dobře," prohlásil Federer. "Výhře nad Nadalem jsem pořád blízko. Není to sice nic lehkého, ale držím se a to je dobře. Odjíždím s pocitem, že na něj na antuce mám. Tohle jsem loni po finále necítil. Před pár týdny jsem o sobě navíc pochyboval, ale teď už jsem zase silný."

Nadal si díky výhře připsal první letošní titul a celkově čtyřiadvacátý. V Monte Carlu stejně jako loni neztratil ani set, naposledy v přímořském knížectví prohrál před pěti lety ve třetím kole s Guillermem Coriou. V roce 2004 nestartoval kvůli zranění a od té doby neprohrál na turnaji 22 zápasů za sebou.

Nadal si vylepšil bilanci se světovou jedničkou

Španělský tenista si také díky výhře vylepšil bilanci se světovou jedničkou na devět vítězství a šest proher. Na antuce vládne suverénně Nadal se sedmi výhrami a jedinou porážkou.

Singlový titul mu vynesl 360 tisíc eur, za čtyřhru získali s Robredem 111 tisíc..

Monte Carlo:
Dvouhra - finále:
Nadal (2-Šp.) - Federer (1-Švýc.) 7:5, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Nadal, Robredo (8-Šp.) - Bhúpathí, Knowles (4-Ind./Bah.) 6:3, 6:3.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori