Hlavní obsah

Tenisový turnaj v Ostravě navýšil dotaci a bodové ohodnocení

OSTRAVA

Vyšší rozpočet a větší přísun bodů do žebříčku čeká na tenisty, kteří se v příštím týdnu v Ostravě zúčastní pátého ročníku mezinárodního turnaje Prosperita Open. Pořadatelé sice hráčům vyplatí na odměnách stejně jako vloni 50 tisíc dolarů, ale tím, že jim hradí celý pobyt a ubytování, byl ostravský challenger zařazen do vyšší bodové kategorie. Jedničkou bude Sergio Roitman z Argentiny.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis

Článek

"Hráči budou bodováni, jako kdyby startovali na turnaji s dotací 75 tisíc dolarů. Díky tomu jsme se letos pro tenisty stali zase o něco zajímavější, ten bodový rozdíl je poznat," řekl na úterní tiskové konferenci ředitel turnaje Václav Roubíček.

Nasazenou jedničkou bude Argentinec Roitman, kterému aktuálně patří 80. místo v žebříčku ATP. Na antuku do Ostravy přijede také obhájce loňského prvenství Bohdan Ulihrach, český daviscupový reprezentant Lukáš Dlouhý nebo Jiří Vaněk s Tomášem Zíbem. Kromě početné skupiny argentinských antukových specialistů by mohl v turnajovém pavouku daleko dojít Ukrajinec Sergej Stachovskij, který nedávno šokoval vítězstvím na turnaji ATP v Záhřebu.

"Vyhrál ho úplně nečekaně z prvního kola kvalifikace, což je příslib dobré formy. Věřím i Argentincům, kteří jsou na antuce opravdu jako doma," podotkl Roubíček. Z Argentiny se přihlásilo hned sedm hráčů, vedle Roitmana třeba Brian Dabul (120.), Juan Pablo Brzezicki (122.), Maximo Gonzalez (145.) nebo Leonardo Mayer (151.).

Turnaj začne na dvorcích SC Ostrava v Komenského sadech už v sobotu kvalifikací, hlavní soutěž bude zahájena v pondělí a finále dvouhry se hraje příští neděli od 11 hodin.

Reklama

Související témata: