Hlavní obsah

Benešová byla navzdory únavě po Fed Cupu spokojená s pohybem

PRAHA

V neděli se česká tenistka Iveta Benešová stala hrdinkou fedcupové baráže v Izraeli, kde ve dvouhře a ve čtyřhře přispěla k zisku dvou bodů, a ve středu poprvé zasáhla do dvouhry na turnaji v Praze. Po úterním vyřazení v deblu ve středu v singlu uspěla, když ve třech setech porazila Švédku Sofii Arvidssonovou.

Článek

Pětadvacetiletá domácí tenistka se po náročném cestování a přechodu z betonu na antuku stále necítí úplně fit. "Včera jsem ještě měla takové trošičku těžší nohy. I dneska to není furt ono, ale jsem ráda, jak jsem to zvládla a že jsem se pohybovala docela dobře. Mám hroznou radost, že jsem vyhrála," řekla po vítězném utkání.

Švédka jí výrazněji utekla jen ve druhém setu, kdy vedla už 5:2. Pak sice Benešová vyrovnala, ale Seveřanka stejně vyhrála 7:5. "Začala hrát trochu líp, docela mě pak tlačila a já jsem možná trošku polevila. Nešla jsem do toho tolik a spíš jsem čekala na její chybu. A to bylo špatně," vysvětlila česká tenistka.

Problémy z bekhendové strany

Soupeřka jí dělala problémy především z bekhendové strany. "Když jsem jí to zahrála do bekhendu, tak to byla taková rána, že jsem to kolikrát vůbec nestihla. Dobře servírovala, to mi pak taky dělalo problémy. Když ji člověk k něčemu pustí a hraje opatrněji, tak dokáže zahrát hodně vítězných úderů," popsala její silné stránky.

Třetí sadu už mostecká rodačka naprosto ovládla a za stavu 5:0 pak jen dlouho nedokázala utkání ukončit. "Musím říct, že na moje mečboly zahrála hodně dobře a měla tam i trochu štěstí," pochválila soupeřku, která odvrátila pět mečbolů.

V dalším kole čeká Benešovou Uzbečka Akgul Amanmuradovová, která měří 190 centimetrů. Česká tenistka je o dvacet centimetrů menší a bude zřejmě čelit tvrdému podání. "Slyšela jsem, že hodně dobře servíruje. Ještě aby ne s takovou výškou. Asi bude těžké ji brejknout, musím se soustředit na svůj servis a asi ji taky budu muset rozběhat," naznačila taktiku Benešová, která považuje za výhodu, že se hraje na antuce. Na rychlejších površích jsou pro ni vysoké hráčky s dělovým servisem mnohem nepříjemnější.

Reklama

Související témata: