Hlavní obsah

Nadal kritizuje tenisovou asociaci za nabitý kalendář

Španělský tenista Rafael Nadal se pustil do ostré kritiky vedení mužského okruhu ATP, které podle něj nabitým kalendářem ničí tenis v Evropě a zkracuje hráčům kariéru. Antukový suverén, který bude za měsíc usilovat na Roland Garros o čtvrtý triumf za sebou, věří, že se situace změní k lepšímu.

Článek

Asociace ATP provedla v kalendáři několik změn kvůli olympijskému turnaji v Pekingu. Proto musí nyní Nadal a spol. absolvovat čtyři turnaje během čtyř týdnů, přičemž tři patří do série Masters. "Ti lidé zničí tenis v Evropě a právě Evropa by měla být základem tenisového okruhu," stěžoval si Nadal v Barceloně, kde obhajuje titul.

Podle názoru druhého hráče světa není možné odehrát všechny zápasy v nejlepší formě. "Myslím, že je to nemožné. Až vypadne favorit v prvním kole, nebo se zraní, pořadatel turnaje by si měl stěžovat u lidí z vedení ATP, a říct jim, že je to jejich vina," dodal.

Podobný názor má i Američan James Blake, jenž překvapivě vypadl v Barceloně už po prvním zápase. "Olympiáda je specifický turnaj, kvůli němuž musíme udělat úpravy v kalendáři, ale ten je příliš nabitý. Možná by se neměl hrát v olympijských letech Davis Cup," uvedl osmý hráč světa.

"Podívejte se, kolik zápasů za sezonu odehraje na antuce Nadal, kolik jich za sezonu stihne Federer, Roddick či Djokovič. Za těchto podmínek nelze očekávat, že prožijí dlouhou profesionální kariéru," dodal Blake.

Reklama